Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann skal ha guidet sexturister

PATTAYA/BERGEN (Dagbladet): En nordmann i 20-årene skal stå bak salg av barnesex i Pattaya i Thailand. Nordmannen har lenge vært i politiets søkelys, men aldri blitt arrestert. Han skal ha «guidet» ukjente sexturister til steder som selger barnesex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og GEIR SELVIK

Nordmannen, som opprinnelig kommer fra østlandsområdet, skal ha levd på trygd de seinere åra. Gjennom bekjente skal han ha klart å skaffe seg billige flybilletter til Thailand.

- I Thailand tjener han gode penger på å formidle barnesex til turister fra Norge. Han selger både piker og gutter, opplyser en kilde som kjenner nordmannen.

Bekrefter

Dagbladet var i går i kontakt med kilder i det thailandske politiet som bekrefter at de har vært på utkikk etter en nordmann som formidler sex til turistene.

Nordmannen oppholder seg for tida i Pattaya, og seinest for to uker sida skrøt en av kundene hans åpenlyst av hvor unge jenter han hadde fått kjøpt.
På en av Pattayas mange restauranter skal en norsk vennegjeng fra Hallingdal åpenlyst ha skrytt av at nordmannen skaffet dem «yngre damer», det vi si mindreårige. Det er turister som er på besøk i byen for første gang, han i hovedsak skal basere sin virksomhet på.

Makabert

Nordmannen oppholder seg i Thailand på turistvisum, det vil si at han hver tredje måned må forlate landet. Men etter sine mange besøk har nordmannen blitt godt kjent i badebyens makabre sextilbud.

For en liten pengesum guider han nordmenn til steder hvor de slipper spørsmål fra politi og vakter, og hvor innehaverne vet hva turistene vil ha.
Ifølge nordmenn bosatt i Pattaya, er sexmarkedet i byen fremdeles svært stort. Utenfor sentrum finnes et mindre område, som i hovedsak skal basere seg på salg av barnesex.

Det er stort sett hit nordmannen har tatt med seg sine kunder.

Både thailandske og utenlandske politifolk driver intensiv spaning for å komme denne typen trafikk til livs.

Guide fengslet

Den seksuelle lavalder i Thailand er 18 år, og nylig ble en engelsk «barnesexguide» pågrepet og fengslet i distriktshovedstaden Chonburi. Han er nå dømt til tre års fengsel og må sone under knallharde og svært kummerlige forhold. Lokalkjente mener han må ha god helse for å overleve disse tre åra.

Mange av de fastboende nordmennene i området har sett seg lei på det stempelet mannen, utflyttede norske torpedoer og narkomisbrukere gir badebyen. I dag skal det bo rundt 2500 fastboende nordmenn i og rundt Pattaya. Svært mange av disse er pensjonister og sjøfolk i utenriksfart.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!