Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann skal koordinere hjelpearbeid

Jan-Egil Mosand (34) er utnevnt til FNs internasjonale koordinator for katastrofehjelpen til flomofrene i Indonesia og Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mosand, som er Kirkens Nødhjelps landrepresentant i Zambia, ble tirsdag kveld spurt av FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland om han kunne påta seg jobben. Han reiste umiddelbart til Jakarta for å delta på giverlandskonferansen.

Mosand skal nå koordinere all internasjonal humanitær hjelp til de flodbølgerammede delene av Indonesia og Thailand. Natt til fredag reiste 34-åringen til Banda Aceh for å kartlegge behovene og koordinere den videre innsatsen i området. I løpet av et par dager reiser han videre til Thailand for å skaffe seg en oversikt der.

- Aceh-provinsen er meget hardt rammet. All infrastruktur er ødelagt, og det første som må gjøres nå er å få til et distribusjonsnett for nødhjelp. Behovene i området er store, og fra FNs side vil vi nå prioritere vann, helseomsorg og mat, sier Mosand.

Mosand har lang internasjonal erfaring med ledelse og katastrofearbeid. Han har tidligere blant annet arbeidet opp mot FN-systemet og med nødhjelp i Afghanistan, Zambia, Tanzania og på Balkan.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media