Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann skjøt gigantisk villsvin i Sverige

200 kilo robust galte måtte bøte med livet.

200 KILO: Denne ruggen av et villsvin ble felt av en norsk jeger i Sverige. Foto: Leif Franzén
200 KILO: Denne ruggen av et villsvin ble felt av en norsk jeger i Sverige. Foto: Leif Franzén Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Det norske jaktlaget gikk langt fra tomhendte fra nattas jakt hos Leif Franzén i Åtvidaberg i Sverige. Et villsvin på 200 kilo er ikke hverdagskost.

- Vi har holdt på med villsvinjakt her i fire år. Bare én gang tidligere har jeg vært med på at et så stort svin er blitt felt, sier Leif Franzén som eier jaktområdet.

Det robuste villsvinet ble felt klokka 03.30 natt til i går. Fransén forteller at mange nordmenn kommer til ham for å jakte villsvin.

- Svinet som nordmannen felte var en galte. Vi skyter ingen store sugger, med tanke på avl, for vi ønsker store griser her, sier Franzén til Dagbladet.no.

På jaktområdet har Franzén 25 föringsplasser som villsvinene oppsøker jevnlig. Jegerne sitter på post i nærheten av disse plassene.

Dagbladet forsøkte å komme i kontakt med det norske jaktlaget, men de sov ut etter nattas jakt og ved åttetiden lørdag kveld var de nok en gang på vei ut i skogen for å finne flere villsvin.

- De skal ut å jakte igjen i kveld, sier Leif Franzén til Dagbladet.no.

VOKSENT BYTTE: Det norske jaktlaget gikk ikke tomhendte fra nattas villsvinjakt. Foto: Leif Franzén
VOKSENT BYTTE: Det norske jaktlaget gikk ikke tomhendte fra nattas villsvinjakt. Foto: Leif Franzén Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling