Nordmann skutt i hodet

En 23 år gammel mannlig norsk statsborger og hans svenske fetter ble i går skutt og alvorlig skadd i et skyteoppgjør i Landskrona. Tilstanden er kritisk for begge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i et boligfelt i Landskrona at skuddene falt ved halvfem-tiden i går morges. Politiet tror det dreier seg om et oppgjør i underverdenen. Landskrona ligger mellom Helsingborg og Malmø.

Et titalls skudd ble avfyrt. Flere av dem traff de to søskenbarnene. Politiet tror gjerningsmannen skjøt for å drepe.

Skuddene skal ha falt etter en dramatisk biljakt gjennom Landskrona. Ut over det vet politiet lite om hendelsesforløpet.

- Mange vil ikke snakke. Mange vil ikke si noe. Kanskje fordi de er innblandet selv, sier Thomas Servin, spaningssjef ved Malmø politidistrikt til Aftonbladet.

Politiet har allikevel godt håp om å finne gjerningsmannen. Ifølge vitner dreier det seg om en kortvokst mann på 20-25 år, godt kledd og med en hvit trøye. Han hoppet inn i passasjersetet på en mørk BMW-lignende bil like etter at skuddene falt. Igjen lå en pistol, sannsynligvis mordvåpenet, skriver Aftonbladet. En grå BMW skal også ha forsvunnet fra åstedet like etter.

Flere av naboene våknet av skuddene.

- Jeg hørte noen som ropte til hverandre og bannet. Så hørte jeg seks skudd på rad. Etter 15 sekunder hørte jeg et skudd til, sier en mann til Expressen.

Nordmannen ble funnet med skuddskader i pannen i en metallic Mercedes cabriolet. Like rundt hjørnet lå hans svenske fetter blødende fra et sår i hodet.

Den 24 år gamle svensken er tidligere dømt for vold og tyveri. Hans norske fetter skal ha vært på besøk i Landskrona, og er så vidt politiet vet ustraffet. Begge ligger nå på Lunds universitetssykehus, der de ble operert i natt.

- De er bevisstløse og behandles i respirator. De nærmeste dagene er avgjørende for hvordan utgangen blir, sier nevrokirurg Peter Siesjö ved Universitetssykehuset i Lund til det svenske nyhetsbyrået TT.

Dagbladet.no følger saken.

SKULLE DREPES:Politiet i Landskrona undersøker Mercedesen der nordmannen og hans svenske fetter ble skutt.