Nordmann skutt og drept under skuddveksling med dansk politi

Mistenkt for narkosmugling til sjøs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En nordmann er skutt og drept i en skuddveksling med dansk politi på Nord-Jylland, melder TV 2. En politimann ble truffet av flere skudd.

Ventet i havna Skuddvekslingen skjedde i Aalbæk mellom Skagen og Frederikshavn i går kveld. Tjenestefolk fra det danske etterretningspolitiet (PET) ventet på narkotikasmuglere i havna, og da de mistenkte smuglerne oppdaget dette, forsøkte de å flykte i hurtigbåten sin, melder danske BT.

Politiet tok opp jakten, og det var under denne det ble avfyrt skudd, hvorav fire traff nordmannen som døde. I tillegg ble ytterligere en mistenkt smugler såret. Politimannen som ble såret, ble truffet av to skudd, ifølge BT.

Dansk politi holder nå pressekonferanse om hendelsen. De opplyser at alle de tre mistenkte smuglerne er nordmenn, og at den drepte er født i 1963. De to andre er født i henholdsvis 1976 og 1985.

- Ifølge våre opplysninger var det den drepte som skjøt først. Politiet besvarte umiddelbart ilden, og den antatte gjerningsmannen ble drept, sier Kirsten Dyrmand, representant for Den uafhængige politimyndighed, danskenes motsvar til Spesialenheten for politisaker.

Venter på fingeravtrykk Nordmennenes identitet er ikke endelig fastslått, fordi dansk politi ennå ikke har fått oversendt fingeravtrykk fra sine norske kolleger.

PET beslagla 250 kilo hasj under aksjonen. Norsk politi tipset PET om smuglingen seint i fjor. Én av mennene ankom Aalbæk i hurtigbåten, mens de to andre ventet på land.

Etter aksjonen tauet dansk politi bort en norskregistrert Audi.

Bekrefter - Jeg kan bekrefte at det er nordmenn som er involvert. Det har vært samarbeid mellom Agder politidistrikt og dansk politi. Men det er politiet der som må kommentere saken for øvrig, sier Leif Vagle ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

Vagle leder Agder-politiets arbeid mot organisert kriminalitet.

- Er den drepte og de pågrepne hjemmehørende i Agder?

- Det kan jeg ennå ikke bekrefte, sier Vagle.

Dagbladet følger saken.

BESLAGLAGT: Nordmennenes hurtiggående båt, nå beslaglagt av dansk politi. Foto: HENNING BAGGER / NTB SCANPIX
BESLAGLAGT: Nordmennenes hurtiggående båt, nå beslaglagt av dansk politi. Foto: HENNING BAGGER / NTB SCANPIX Vis mer