- Nordmann slo ned kabinansatt på Syden-flyvning

Pågrepet etter mellomlanding i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et fly fra Gardermoen på vei til Kanariøyene måtte foreta en ikke planlagt mellomlanding på Gatwick flyplass utenfor London etter at en norsktalende mann gikk til angrep på besetningen ombord.

- Det var dramatisk, først begynte han å legge an på en flyvertinne. Da personalet prøvde å roe ham ned, slo han til en av dem i ansiktet, sier Heidi Røsland som er passasjer på flyet til tv2nyhetene.no.

Hun forteller at mannen, som var ombord sammen med sin kjæreste, skal ha konsumert store mengder alkohol, som brakte ham ut av kontroll, og kapteinen bestemte seg for å ta flyet ned i England.

Der ventet et større oppbud av politifolk, som stormet inn i flyet og la mannen i gulvet foran forskrekkede medpassasjerer.

- Snakk om flytur! En idiot har gått berserk på flyet på flyet. Ti politi har vært og hentet ham nå, skriver passasjerene Marit og Terje Holm i en SMS til VG Nett.

- Det var veldig dramatisk. Han skrek på hjelp og kjempet imot, sier Røsland.

Reiseselskapet Apollo bekrefter opptrinnet, men vil ikke gå ut med detaljer rundt hendelsesforløpet som forsinket flyvningen med flere timer.

- Ja det medfører riktighet at vi hadde to passasjerer om bord som laget bråk. De ble satt av på Gatwick. Derfra må de ta seg hjem på egenhånd, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo til VG Nett.

Flyet har nå forlatt Gatwick og er på vei til Gran Canaria igjen bekfreter Begby overfor TV 2.