Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann tatt i forbindelse med drap på Filippinene

Seks år gammel jente funnet drept.

FANTOMTEGNINGER: Da jenta ble funnet drept gikk politiet ut med disse fantomtegningene i håp om at noen skulle kjenne dem igjen. Tegning CEBU POLICE
FANTOMTEGNINGER: Da jenta ble funnet drept gikk politiet ut med disse fantomtegningene i håp om at noen skulle kjenne dem igjen. Tegning CEBU POLICE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nordmannen er ifølge VG Nett arrestert i forbindelse med at en seks år gammel jente er funnet drept.

Drapet skal ha skjedd på den filippinske øya Cebu.

Ifølge lokale medier ble jenta kidnappet på vei hjem fra skolen tirsdag 8. februar. Liket av jenta ble dagen etter funnet dumpet nedenfor et stup.

- På vei ut av landet Nordmannen skal ha blitt pågrepet sammen med en filippinsk kvinne som også knyttes til drapet. Arrestasjonen skal ha skjedd i det de to skulle fly til Hong Kong. Ifølge en avis er det snakk om en nordmann i 40-åra og en kvinne i 30-åra.

Den norske ambassaden i Manila og konsulatet i Cebu er kjent med saken.

- Nordmannen tok selv kontakt med UD, sier kommunikasjonsrådgiver Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Den norske konsulen er nå på vei til øya for å sørge for at nordmannen får dekket sine juridiske rettigheter.  

- Han vil blant annet sørge for at han får en advokat, sier Andersen.

- Hva er mannens formelle status?

- Det er slike spørsmål vi ønsker å få redegjort. Om mannen er siktet, mistenkt eller anholdt i forbindelse med dette er for tidlig å si, sier han.

- Utpekt av hallik Ifølge VG Nett, som viser til lokale medier, ble mannen gjenkjent på bakgrunn av polititegninger. Senere skal nordmannen ha blitt identifisert av en lokal hallik som Cebu-politiet tok kontakt med og som pekte ut nordmannen og den filippinske kvinnen.

Ifølge et lokalt medie skal fem barn nå se om de to arresterte personene var de samme som hentet jenta på skolen 8. februar.

Skolen der jenta gikk tar nå seg av sine elever.

- Vi ønsker å la foreldrene vite at vi er her for barna. Vi vil hjelpe elevene å komme over dette, sa rektoren ved skolen til ABSCBNnews.com tidligere i uka.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling