Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann tatt med åtti kilo hasj i Sverige

Tatt i tollen tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tollen i den svenske byen Helsingborg gjorde i går er rekordbeslag, melder Helsingborgs Dagblad.

I en bil som kom fra Helsingör fant de hele åtti kilo hasj. I bilen satt det en nordmann i førtiårene. Han er nå begjært varetektsfengslet, og vil bli framtilt for retten i morgen.

- Han kom fra Danmark i en vanlig personbil. Erfaring og intuisjon hos tollbetjentene som stoppet ham gjorde at de fattet mistanke, sier vakthavende befal Ingrid Olsson ved tollen i Malmö til Dagbladet.no.

Nordmannen, som er mellom 41 og 42 år gammel, ble stoppet midt på dagen ved grenseovergangen. I bagasjen hadde han 80 kilo hasj.

- Vi vet ikke ennå om han var på vei til Norge med dette. Uansett er det snakk om grov narkotikaforbrytelse. Vi snakker om en strafferamme på opp mot ti år, sier Olsson til Dagbladet.no.

Utenriksdepartementet i Oslo vil ikke kommentere saken.

- Dette er en ren politisak. I Norden har ikke UD noen operativ rolle i slike saker, sier Anne Lene Sandsten i UD til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling