- Nordmann terror-kidnappet i Kenya

Fire ansatte i Flyktninghjelpen forsvant i Kenya i går etter at en kolonne ble angrepet av væpnede menn. Politiet sier til Dagbladet at de tror terrorgruppa al-Shabaab står bak.

FLERE SKUTT OG HARDT SKADD:  En kolonne med biler fra Flyktninghjelpen ble angrepet i flykningleiren Dadaab i Kenya i går. Fire ansatte i Flyktninhjelpen er savnet. Foto: AP
FLERE SKUTT OG HARDT SKADD: En kolonne med biler fra Flyktninghjelpen ble angrepet i flykningleiren Dadaab i Kenya i går. Fire ansatte i Flyktninhjelpen er savnet. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Talsmannen for politiet i Kenya, Eric Kiraithe, sier til Dagbladet at både spesialstyrker og militæret driver klappjakt på det han kaller kidnapperne. De hadde ikke hørt fra dem litt før 23-tida i går.

Kom seg unna - Vi forventer å løse denne situasjonen innen de neste 12 timene. Vi tror kidnapperne har til hensikt å ta dem med dypt inn i Somalia, og vi ønsker selvsagt å få stoppet dem før dette skjer, sier han til Dagbladet.

Flyktninghjelpens generalsekretær Elisabeth Rasmusson var i en av bilene som kom seg unna, sammen med norsk-somaliske Hassan Khaire.

- Jeg får ikke lov til å kommentere saken, sa Khaire til Dagbladet i går kveld.

Til NRK sier Rasmusson at hun med en gang skjønte hva som var i ferd med å skje.

- Jeg så kidnapperne. Så vidt jeg kunne se, var de fire stykker. De var bevæpnet med pistoler. De stoppet oss, og truet alle sammen. Det som har skjedd er at de har klart å ta to biler med seg og forsvinne med våre ansatte, forteller Rasmusson.

Én drept Det var i går at en kolonne på i alt tre biler fra Flyktninghjelpen ble angrepet av mellom seks og sju væpnede menn i Kenya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer