Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann terrorsiktet i London

Norsk-somalier (52) siktet for å ha skaffet radioaktivt materiale til terrorbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den norsk-somaliske mannen ble pågrepet i London 24. september i fjor. 52-åringen sitter nå fengslet i Belmarsh-fengselet utenfor London, melder VG.

Nordmannen skal ifølge siktelsen ha skaffet en kilo av det radioaktive materialet «red mercury» (rødt kvikksølv), som kan brukes i såkalte skitne bomber.

al-Qaida?

Britiske medier antyder ifølge VG at den terrorsiktede nordmannen kan ha forbindelser til den fryktede terrororganisasjonen al-Qaida.

52-åringen er opprinnelig fra Somalia, og kom til Norge første gang i 1988. Han ble norsk statsborger i 1997, til tross for at han fem år tidligere var blitt tatt på Svinesund med en bag full av dokumenter til pass og visum til flere europeiske land. Mannen utvandret til Storbritannia i 2003.

Ifølge avisa er Politiets sikkerhetstjeneste (PST) orientert om saken.

Norsk-somalieren og to andre blir nå beskyldt for å ha konspirert med tanke på å kjøpe det radioaktive materialet i terrorøyemed. I henhold til siktelsen skal han også ha vært i besittelse av et dokument som kan ha interesse for terrorister.

Alle tre erklærte seg «ikke skyldige» da de forrige mandag ble framstilt for en britisk domstol. Rettssaken er berammet til 3. oktober, skriver VG.