Nordmann til Dagbladet: Søsteren min kan være død. Det er et levende mareritt

Over 30 er funnet omkommet etter dramatisk båtulykke utenfor Italia.

 SAVNET:   Foto (innfelt): Privat. Foto (hoved): NTB Scanpix.
SAVNET: Foto (innfelt): Privat. Foto (hoved): NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har ikke hørt noe fra søsteren min og datteren hennes siden jeg fikk fortalt at hun skulle flykte med båt, sier norsk-syriske Ahmad Muhriz (42) til Dagbladet.

Fredrikstad-bosatte Ahmad har startet en febrilsk jakt på slektningene sine.

Over 200 personer ble relativt raskt etter at båten kantret plukket opp av maltesiske og italienske marinefartøy, men offisielle tall viser at over 30 personer til nå er funnet omkommet i den meget dramatiske episoden.

- Jeg er livredd for at søsteren min og den lille datteren hennes er død. Jeg synes denne situasjonen naturligvis er helt forferdelig. Jeg sliter med å sove, sier Muhriz til Dagbladet.

- Søsteren er gravid Muhriz forteller til Dagbladet at han snakket med søsteren kvelden før båten angivelig forlot Syria.

 SAVNET: Sham (5) og Lamar (5) er tvillinger. Lamar er funnet i live, Sham er savnet. Foto: Privat.
SAVNET: Sham (5) og Lamar (5) er tvillinger. Lamar er funnet i live, Sham er savnet. Foto: Privat. Vis mer

- De fortalte i en sms klokka 21.45 forrige torsdag at de skulle flykte ombord i en båt. Denne type reiser er risikable og min søster er gravid, så jeg ba dem om å ikke flykte på denne måten, sier nordmannen til Dagbladet.

Dette tipset hørte ikke søsteren hennes på og dagen etter satte slektningene seg i båten - senere på dagen kantret angivelig båten.

- Jeg skulle selvfølgelig ønske at de aldri reiste på denne turen. Nå må gjøre alt jeg kan for å finne ut hva som har skjedd med dem, sier Muhriz til Dagbladet.

Reist til Italia Muhriz har nå reist til Italia for å undersøke saken videre. Hjemme i Fredrikstad sitter Batoul Osman og biter negler.

- Muhriz forteller meg at det er en eneste stort kaos i Italia. Han forteller meg at han blir sendt rundt fra sykehus til politistasjon og andre steder uten at han kommer noen særlig vei, sier Batoul til Dagbladet.

 REDDET:  Dette dramatiske bildet viser flyktninger som febrilsk forsøker å komme seg på livbåter like etter ulykken. Foto: AP.
REDDET: Dette dramatiske bildet viser flyktninger som febrilsk forsøker å komme seg på livbåter like etter ulykken. Foto: AP. Vis mer

Batoul forteller at dette preger henne veldig. Denne hendelsen skjer bare litt over en uke etter at over 300 eritreere og somaliere - på flukt fra Afrika - druknet utenfor øya Lampedusa.

32.000 flyktninger har ankommet Italia og Malta hittil i år, ifølge FNs Høykommisær for flyktninger.

- Det hele er tragisk. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive dette. Det er et levende mareritt. Nå håper jeg bare at dette ender med en lykkelig slutt, sier Batoul til Dagbladet.

 SAMLET:  Her er Taghrid Mehrez samlet med sine to tvillinger Sham (5) og Lamar (5). Foto: Privat.
SAMLET: Her er Taghrid Mehrez samlet med sine to tvillinger Sham (5) og Lamar (5). Foto: Privat. Vis mer