Nordmann tiltalt for barnesex i Thailand

Den 49 år gamle bergenseren som har sittet fengslet i Thailand siden januar, ble idag tiltalt for seksuelle overgrep mot mindreårige gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen vil fortsatt holdes fengslet inntil rettssaken kommer opp.

- En lavere tjenestemann ved retten i provinshovedstaden Chon Buri har bekreftet at han fikk tiltalen forkynt fredag, og at han fortsatt er fengslet, sier førstesekretær Kaia Bilton ved Norges ambassade i Bangkok til NTB.

Hun understreker at hun ikke kjenner innholdet i tiltalen. Ingen fra ambassaden i Bangkok var til stede under rettsmøtet fredag.

- Grunnen er at han har gitt beskjed om at han ikke ønsker assistanse fra norske myndigheter, sier Bilton.

Ikledd håndkle

49-åringen ble pågrepet på et lite hotell ved Jomtien-stranden nær Pattaya 11. januar i år og har siden sittet varetektsfengslet i Chon Buri. En naken 13-åring lå på sengen hans da politiet kom, og en annen mindreårig gutt skal ha banket på døren mens politiet var der. Bergenseren var kun ikledd et rosa håndkle rundt livet.

Det var moren til en 11-åring som hevder å ha blitt misbrukt seksuelt av nordmannen, som ledet politiet til hotellet.

Politiet i Pattaya mener å ha gode nok beviser i saken. Bevismaterialet består av fotografier, blant annet fra pågripelsen, vitneforklaringer fra tjenestemenn i turistpolitiet og barnas forklaringer.

Begjært utlevert

Bergen politidistrikt ønsker 49-åringen utlevert til Norge etter at han har sonet en eventuell dom i Thailand. Grunnen til utleveringsbegjæringen er at han har en usonet dom her hjemme på ett år og åtte måneder for sedelighetsforbrytelser mot barn. Da dommen ble rettskraftig i juli 1994, var bergenseren forsvunnet, og han ble etterlyst via Interpol.

Norge og Thailand driver for tiden forhandlinger om en avtale om soningsoverføring for nordmenn som blir dømt for lovbrudd i Thailand. Utenriksdepartementet håper disse forhandlingene skal være sluttført i slutten av mai.

FORTSATT FENGSLET: Den 49 år gamle nordmannen holdes fengslet til saken kommer opp for retten.