Nordmann tiltalt for terrorplanlegging i Jordan

- Hadde 45 kilo sprengstoff da han ble pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En nordmann er tiltalt og fengslet i Jordan. Ifølge den jordanske avisa Al Rai er mannen tiltalt for terrorplanlegging, og skal ha vært i besittelse av 45 kilo sprengstoff da han ble pågrepet.

- Vi er kjent med at en norsk statsborger et tiltalt og fengslet i Jordan. Vi er i kontakt med ham, og gir han konsulær assistanse som alle andre, sier pressevakt i Utenriksdepartementet Veslemøy Salvesen til Dagbladet.

- Norsk-iraker Ifølge Al Rai har mannen norsk og irakisk statsborgerskap. Den arabiske TV-kanalen Al Arabiya og flere medier i Midtøsten har omtalt saken i dag. Ifølge avisa begynner saken mot mannen i dag. Det er imidlertid referatforbud fra rettssalen, skriver Al Rai.

Salvesen i UD sier ambassaden har gjort besøk i fengselet. UD følger saken og er i kontakt med mannen. Hun ønsker ikke å kommentere hva mannen er tiltalt for eller når han ble pågrepet.

Han skal ha blitt arrestert i byen Jerash nord i kongeriket.Ifølge avisa Al Rai skal den tiltalte ha vært støttet av den iranske gruppa Bayt al-Maqdis, som ikke må forveksles med den IS-tilknyttede egyptiske gruppa Bayt al-MaqdiIfølge en ikke navngitt rettskilde som AFP siterer, tilhører mannen den utenlandske fløyen av Irans revolusjonsgarde, Quds-styrken, som kjemper mot IS i Irak. - Stort angrep avverget Avisa siterer en jordansk sikkerhetskilde tett på etterforskningen i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer