- Nordmann trent av al-Qaida venter på ordre om å angripe Europa

Nyhetsbyrået AP melder «om det verst tenkelige scenarioet».

AL-QAIDA-LOGO: Al-Qaida står sterkt i Jemen, men ble drevet tilbake etter kraftige kamper med regjeringsstyrker for to uker siden. Dette bildet er fra byen Jaar, i den sørlige Abyan-provinsen, der det er satt opp et skilt med al-Qaidas logo. Bildet er tatt for ti dager siden. Foto: Hani Mohammed/AP/Scanpix
AL-QAIDA-LOGO: Al-Qaida står sterkt i Jemen, men ble drevet tilbake etter kraftige kamper med regjeringsstyrker for to uker siden. Dette bildet er fra byen Jaar, i den sørlige Abyan-provinsen, der det er satt opp et skilt med al-Qaidas logo. Bildet er tatt for ti dager siden. Foto: Hani Mohammed/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Associated Press (AP), verdens største nyhetsbyrå, melder i kveld fra sitt Stockholm-kontor at en nordmann som har konvertert til islam har mottatt terroristtrening av al-Qaida i Jemen og nå venter på ordre om å angripe mål i Europa.

Etter det Dagbladet får opplyst skal mannen være født og oppvokst i Norge og ha norske foreldre. Han skal ikke ha utpekt seg som del av et spesielt religiøst eller politisk ekstremt miljø.

Kildene til AP skal være fra tre forskjellige europeiske sikkerhetstjenester.

APs kilder beskriver scenarioet som «det verst tenkelige», der terroristen ikke vil ha problemer med visum og enkelt kan komme seg inn i Europa og gjennomføre et angrep uten at noen fatter mistanke.

Kildene ønsker ikke å si hvilke sikkerhetstiltak som er iverksatt, men sier at «det er et veletablert samarbeid mellom vestlige sikkerhetstjenester, som utveksler informasjon som er nødvendig for å hindre terrorangrep».

Konverterte i 2008 Kildene bekreftet i kveld overfor AP at konvertitten er «operasjonell», noe som betyr at han er ferdig med treningen og er klar til å motta ordre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer