Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann uskadd i flykrasj

En nordmann krøp uskadet ut av dette flyet som måtte nødlande i en trang trope-elv i Indonesia. - Å overleve dette er et mirakel, sier en av passasjerene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var på onsdag at Boeing 737-flyet på vei fra ferieøya Lombok til Jakarta måtte nødlande etter dobbel motorstopp. 23 av de 60 som var ombord ble skadd. En flyvertinne døde etter styrten.

Blant passasjernene var en nordmann på studietur, melder NRK. Vedkommende skal være uskadd.

- Å overleve dette er et mirakel, spesielt for min gravide kone, sa en av passasjerene til en lokal radio.

Men det kunne gått langt verre. Piloten satte flyet ned i den ca 25 meter brede elva i tett regnvær. På begge sider av elven er det tett med boliger. Flyet endte oppi en ganske grunn del av elva. Med en vannhøyde på bare en meter ble mesteparten av flykroppen liggende over vann, og det ble lett å evakuere passasjerene. Men hadde det stanset noen meter tidligere ville det endt i en langt dypere del av elva med sterk virvelstrøm.

- Hadde flyet stanset der ville de vært døde alle mann, sier en lokal journalist til Jakarta Post.

Flyselskapet Garuda Indonesia tilbyr nå alle passasjerne en erstating på 50 millioner indonesiske rupi, ca 43 000 norske kroner. 12 av de som ble skadd i ulykken lå torsdag kveld fortsatt på sykehus.

I 1997 døde alle 234 ombord da et av Garuda Indonesias Airbus-fly krasjlandet i en jungel som allerede sto i brann. Mandag ble sju personer skadd da en Boeing 737 fra et annet indonesisk flyselskap styrtet like etter avgang på Sumatra.

NÆRE PÅ: En person omkom og 23 personer ble skadd da dette indonesiske passasjerflyet nødlandet i en trang elv onsdag. Like i nærheten er det tett bebyggelse. Foto: Achmad Ibrahim/AP/Scanpix<P>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!