Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann utpekt som sjefhalliken

De georgiske brødrene som er tiltalt for menneskehandel, peker ut en 39 år gammel nordmann som en av organisatorene bak prostitusjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen skal ha vært sentral i et vaskefirma som sysselsatte flere georgiere og russere. Flere av de involverte i saken skal ha jobbet for mannen. Den eldste av brødrene tegnet i retten et bilde av firmaet som en slags sentral for illegale innvandrere.

- Min bror og jeg ble anklaget for slaveri, men det er han som skulle blitt anklaget for det, sa georgieren (31) da han forklarte seg om nordmannens forretningsvirksomhet.

Antydet trusler

Nordmannens forsvarer, advokat Heidi Ysen, antydet i retten at hennes klient har blitt truet i samband med saken. Hun ville vite hvordan georgieren hadde reagert på vitneforklaringene hennes klient har gitt til politiet.

- Er du kjent med at det har blitt framsatt trusler mot min klient? spurte Ysen.

- Trusler? svarte georgieren.

- Ja, jeg tror du hørte hva jeg sa.

- Han kan ha blitt truet, men det var fordi han skyldte de ansatte penger, svarte georgieren.

Nordmannen skal ifølge hans advokat ha følt seg truet en rekke ganger, både mens han satt i varetekt og etter at han ble løslatt.

- Han skal ha mottatt direkte trusler. I tillegg er det flere situasjoner som han har oppfattet som truende, sier Ysen, som mener årsaken er at hennes klient har gitt en forklaring til politiet.

- Min klient har erkjent sin egen delaktighet. Gjennom denne forklaringen har han også forklart seg om andre involverte i denne saken, sier Ysen.

Nordmannen er sammen med to av de andre tiltalte dømt i en narkotikasak.

- Han hentet pengene

Mens de to georgierne er siktet for menneskehandel, er nordmannen siktet for hallikvirksomhet. Da den eldste georgieren kom til landet sammen med de to kvinnene, reiste han til en leilighet i Hegdehaugsveien. Denne leiligheten lånte hans bror av nordmannen. Her ble kvinnene voldtatt på nytt, mener aktoratet. Nordmannen var selv ikke til stede da dette skal ha skjedd. Georgieren mener at nordmannen var bindeleddet mellom kvinnene og en litauisk mann som er dømt for menneskehandel i Sverige. Forsvarerne til brødreparet reagerer sterkt på at nordmannen bare er tiltalt for hallikvirksomhet.

- Våre klienter stiller seg veldig uforstående til dette. De mener at nordmannen var sentral, sier advokat Abdelilah Saeme, som representerer den yngste av brødrene.

Fra vitneboksen forklarte georgieren at det var nordmannen som sørget for kondomer og sengetøy til kvinnene. Han forklarte også at nordmannen hentet pengene fra sexsalget ved flere anledninger.

- Sju identiteter

Den hovedtiltalte har nå i to dager forklart seg for retten. Han nekter for å ha hatt noen rolle i prostitusjonen av de to kvinnene. Ifølge politiets opplysninger har georgieren operert med minst sju forskjellige identiteter under sine reiser i Europa. Han er straffedømt i flere land.

LÅNTE LEILIGHET: Nordmannen som er siktet for hallikvirksomhet skal ha lånt ut en leilighet i dette bygget på Majorstua til en av de to tiltalte brødrene fra Georgia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media