Nordmann utvist fra Kosovo

PRISTINA/OSLO (NTB) Kirkens Nødhjelps landdirektør i Kosovo må forlate landet innen tre dager. Grunnen er han har bakgrunn fra FN-tjeneste i Bosnia og Beograd, tror kilder som kjenner ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christian Meisterlin har offisersbakgrunn, og arbeidet inntil i fjor som sikkerhetsansvarlig for FN-operasjonene i eks-Jugoslavia. Før det tjenestegjorde han i Bosnia.

Kilder NTB har snakket med tror at Meisterlins bakgrunn kan ha vært utslagsgivende for at han ikke fikk forlenget sin oppholdstillatelse i Kosovo.

Vil ikke ha vestlig ekspert?

- Serberne har trolig tenkt at vi ikke kan ha en vestlig militær ekspert her, sier en hjelpearbeider som selv har lang erfaring fra Kosovo.

Det kan også ha hatt betydning at Meisterlin var en ofte sitert kilde i norske medier under de serbiske spesialstyrkenes aksjon mot kosovoalbanske landsbyer for to uker siden. Det foregår utstrakt telefonavlytting i Kosovo, spesielt av utlendinger.

Meisterlin vil selv ikke kommentere saken, fordi det fremdeles ble gjort forsøk fra norsk side på å få omgjort beslutningen. Den norske ambassaden i Beograd skulle i løpet av dagen ta opp saken med serbiske myndigheter.