Nordmann vant 25 millioner

Nordmannen Bent Oppermann vant i helga 25 millioner kroner i et storlotteri i Venezuela. 35-åringen har gitt bort supermarkedet han var sjef for, og drøyt 160000 kroner til uteliggeren som solgte ham loddet. Nå lever han det gode liv på øya Isla de Margarita.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver søndag fra 11 til 12 på formiddagen sitter millioner av mennesker i det søramerikanske landet klistret foran TV-skjermen.

Vene Vision, som er Venezuelas største private TV-kanal, har arrangert det nasjonale lotteriet «Kino Tachira» i åtte år, og seertallene øker like mye som premiene.

Bare én gang tidligere har en vinner vært alene om premien, og nå kan Bent Oppermann kalle seg milliardær.

- En sjekk på to milliarder venezuelanske bolivar ble delt ut på TV-programmet «El Kino Tachira», sier produsent Ricardo di Salvatore på telefon til Dagbladet.

Takk til uteligger

Produsenten snakket med Oppermann etter premieutdelingen, og 35-åringen var svært glad for å ha vunnet. Men noen store forandringer i livet tror han ikke det blir. Likevel var han ikke i tvil om hva noen av pengene skal gå til.

- Uteliggeren som solgte ham loddet har også fått sin premie. Oppermann ga ham 13 millioner bolivar, forteller di Salvatore. I norske kroner er det drøye 160000 kroner - ikke dårlig for en uteligger.

I tillegg kommer nordmannen til å foreta noen investeringer.

Fyll og luksus

I Venezuela, der gambling og pengespill er svært utbredt, havner som regel storvinnere «i ulykka» etter å ha vunnet.

- Mange av vinnere bruker opp alle pengene sine på fyll og galskapshopping. Men det virker som om vår venn fra Norge har beina på jorda, sier Ricardo di Salvatore.

Ved den norske ambassaden gleder man seg over at en nordmann stakk av med potten.

Fulgte sendingen

- Venezuelanerne er svært opptatt alle mulige former for pengespill. Og «El Kino Tachira» må vel være et av landets mest populære TV-program, sier Anne Birgitte Stolz ved den norske ambassaden i Venezuela.

Hun satt selv foran TV-en sist søndag og gledet seg på vegne av sin landsmann.

POPULÆRT: Millioner av mennesker i Venezuela sitter hver søndag klistret foran skjermen for å følge trekningen i det populære lotteriet. Dette bildet er tatt under st slikt program.