Nordmann vil bygge verdens høyeste hus

- Ferd med å bli virkelighet, sier hovedpersonen sjøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Dubai bygges nå bygget som er dobbelt så høyt som World Trade Center (417 meter) - og nesten tre ganger Eiffel-tårnet (300 meter). Men nå ønsker nordmannen Bjørn Hansen å bygge et enda høyere hus, skriver Finansavisen i dag.

- Dette er i ferd med å bli mer virkelighet enn visjon. Jeg kan ikke si så mye, men nå er det noen som er ordentlig interessert. Jeg kan ikke si noe, men det er jævlig moro. Jeg har lagt ned mye penger av egen lomme i dette, sier Hansen til avisen.

Høyhusprosjektet til Hansen startet med at arkitekten Finn Sandmæl tok kontakt med Hansen med tegninger av et bygg på 200 meter.

- Han ville ha hjelp til å komme inn i Midtøsten. Jeg likte det jeg så og spurte ham hvor høyt han kunne tegne. Han regnet på det og svaret var 1015 meter, forklarer Hansen.

Hansen tror ikke hans høyhusprosjekt egner seg for Europa. Midtøsten og Asia, derimot.

- Der bygger de så høyt som mulig. Det er et kappløp for å være høyest for å vise Vesten, forklarer Hansen til økonomiavisen.

I tillegg til Hansen og Sandmæl, skal ingeniørfirmaet Olav Olsen og personer ved Det Norske Veritas være involvert for å foreta beregninger. Byggets ide er hentet fra de største oljeplattformene.

MOT VERDENSTOPPEN: I Dubai bygges Burj Dubai, som forventes ferdigstilt i 2008. De første 80 etasjene av det som skal bli verdens høyeste bygg er nå reist. Foto: Scanpix
MOT VERDENSTOPPEN: I Dubai bygges Burj Dubai, som forventes ferdigstilt i 2008. De første 80 etasjene av det som skal bli verdens høyeste bygg er nå reist. Foto: Scanpix Vis mer