Nordmannen (22) som var fengslet i Tyrkia er løslatt

- Vi ser på det hele som en ulykke, sier politiet.

DØDSULYKKE:  Den 22-årige nordmannen var her tilbake på stedet der dødsulykka skjedde i søndag kveld. Foto: Kassem Hamadé/Dagbladet.
DØDSULYKKE: Den 22-årige nordmannen var her tilbake på stedet der dødsulykka skjedde i søndag kveld. Foto: Kassem Hamadé/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALANYA/OSLO (Dagbladet):Søndag kveld krasjet en nordmann (22) med en klippe under en kjøretime på ATV i Taurusfjellet, i Alanya i Tyrkia.

Kjørelæreren omkom 22-åringen kom fra ulykka med lettere skader, men den tyrkiske ATV-læreren (35) omkom. Politiet har fortalt at nordmannen flyktet fra stedet, men han ble senere funnet av politiet, avhørt, og fengslet.

Politiet i Alanya sier til Dagbladet at nordmannen ble sluppet ut fra arresten i morges, og at de ser på hendelsen som en ulykke.

De utelukker likevel ikke at de kan komme til å ta kontakt med 22-åringen igjen, for å få avsluttet saken.

22-åringen har forklart politiet at han forsøkte å bremse, men at bremsene ikke fungerte, og at begge styrtet mot klippene.

Ikke hjelm 22-åringen hadde på seg hjelm, det hadde ikke kjørelæreren.

- Noe gikk galt. Begge to ropte og skrek, og vi gjorde desperate forsøk på å bremse ned farten, men de gikk ikke, fortalte nordmannen.

Utenriksdepartementet har tidligere fortalt at grunnen til arrestasjonen var at en person omkom i ulykka.

- Det var en trafikkulykke, som blir etterforsket. Vi har tilbudt konsulær assistanse, har Frode Andersen i Utenriksdepartementet fortalt Dagbladet. Han utdypet at assistansen i praksis dreier seg om advokatbistand.