Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nordmannen (50) drept av minst to personer

Obduksjonen avslører at 16-åring ikke kan ha vært alene om drapet på Filippinene.

FLERE GJERNINGSMENN: Obduksjonsrapporten etter drapet på nordmann (50) tyder på at det ikke bare var ei jente (16) som tok livet av ham. Han har to ulike typer stikkskader på kroppen. Mannen ble funnet drept i sitt hjem i Cebu på Filippinene mandag. Foto: Privat
FLERE GJERNINGSMENN: Obduksjonsrapporten etter drapet på nordmann (50) tyder på at det ikke bare var ei jente (16) som tok livet av ham. Han har to ulike typer stikkskader på kroppen. Mannen ble funnet drept i sitt hjem i Cebu på Filippinene mandag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Obduksjonsrapporten av nordmannen (50) som mandag ble drept på Filippinene er nå klar.

Den viser at 50-åringen har to ulike typer knivstikk på kroppen, ifølge lokalavisa Sun Star Cebu.

Rettsmedisineren Nestor Sator konkluderer derfor med at minst to personer angrep nordmannen. Han skal ha minst ti knivstikk i venstre side av kroppen.

- Handlet i sinne
Dette strider mot forklaringen til de tre personene som er siktet i saken.

De har forklart at det var en 16 år gammel jente som drepte nordmannen, og at hun handlet i selvforsvar.

Rettsmedisineren skulle også vurdere om det var mulig at en 16-åring kunne ha påført stikkene på nordmannen. Sator mente at det var mulig, særlig hvis hun handlet i sinne.

LESTE MELDINGER: Nordmannens eks-kone Teresa (t.h.) har sett gjennom 50-åringens mobiltelefon, og funnet tekstmeldinger som tyder på at han bestilte to jenter hjem til seg drapskvelden. Foto: Privat
LESTE MELDINGER: Nordmannens eks-kone Teresa (t.h.) har sett gjennom 50-åringens mobiltelefon, og funnet tekstmeldinger som tyder på at han bestilte to jenter hjem til seg drapskvelden. Foto: Privat Vis mer

Den eneste muligheten for at de ulike skadene kan stamme fra én drapsmann er, ifølge rettsmedisineren, at flaska som ble brukt til å slå nordmannen i hodet, har knust og derfor kuttet ham opp.

I går skrev Dagbladet at 50-åringens eks-kone, Teresa (36), mener nordmannen ble utsatt for en konspirasjon, og at drapet på ham var planlagt.

SMS-er
Eks-kona har forklart til politiet at hun ikke tror nordmannen holdt noen fanget i leiligheten, ifølge Sun Star Cebu.

Hun skal ha oppdaget at en del penger har forsvunnet fra eks-mannen, og hun mener han ble drept på grunn av penger. En kvittering hun skal ha funnet i passet hans viser at han nylig tok ut 20 000 filippinske pesos (ca. 2 600 norske kroner, red. anm.).

Avisa skriver også at eks-kona har gått gjennom den drepte nordmannens mobiltelefon, og sett tekstmeldinger som tyder på at han ba om å få sendt over to jenter til seg drapskvelden.

ÅSTEDET: Nordmannen bodde i dette huset sammen med sin ni år gamle datter. Foto: Privat
ÅSTEDET: Nordmannen bodde i dette huset sammen med sin ni år gamle datter. Foto: Privat Vis mer

Den siktede 16-åringen skal være en av disse jentene. Ifølge avisa Cebu Daily News mener eks-kona at nordmannen kan ha hatt et forhold til 16-åringen.

Teresa har også fortalt politiet om sitt forhold til nordmannen. De møttes i 1996, og giftet seg etter å ha bodd sammen i fem år.

Ifølge eks-kona begynte ekteskapet å skrante i 2006, fordi nordmannen ikke greide å holde seg unna andre kvinner.

Hun beskriver ham også som en kjærlig og varm far for parets tre barn.

Byttet navn
Filippinske myndigheter er i gang med å sjekke hvordan nordmannen, som er en beryktet seksualforbryter i Norge, kunne få oppholdstillatelse på øyriket.

Ifølge immigrasjonskontoret i Cebu kan feilen ha oppstått fordi 50-åringen byttet navn da han slapp ut fra fengsel i 2000.

BYTTET NAVN: 50-åringen har et langt rulleblad i Norge, men byttet navn da han slapp ut av fengsel i år 2000. Foto: Privat
BYTTET NAVN: 50-åringen har et langt rulleblad i Norge, men byttet navn da han slapp ut av fengsel i år 2000. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!