BODDE HER: Her bodde nordmannen som ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker i Serbia. Mannen døde i en skyteepisode med serbisk politi lørdag. 
.

Foto: Titulli.com / NTB scanpix
BODDE HER: Her bodde nordmannen som ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker i Serbia. Mannen døde i en skyteepisode med serbisk politi lørdag. . Foto: Titulli.com / NTB scanpixVis mer

- Nordmannen kan ha blitt forvekslet med terrorist

Serbisk politi til Dagbladet om dødsskuddene. Politiet starter intern granskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Serbisk politi etterforsker drapet på den 38 år gamle nordmannen som en mulig terrorhendelse siden politiet ble angrepet og skutt mot.

Det opplyste presidenten for den serbiske politiforeningen, Veljko Mijailovic, til Dagbladet søndag kveld.

- Kona har blitt spurt om det meste i avhør søndag. Hun var hjemme og vitne da skuddene falt, men benekter at hennes mann var medlem av noe som helst form for organisasjon, og det er dette politiet nå etterforsker, sier Mijailovic, som har vært i direkte kontakt med etterforskningsledelsen i kveld.

Spesielt skjegg Han sier at nordmannens oppførsel på stedet, hans bekledning samt det de beskriver som et spesielt skjegg gjør at politiet mistenker at han var medlem av en organisasjon.

- Også det faktum at han angrep en politimann og skjøt mot politiet, gjør at vi mistenker dette, sier Mijailovic.

Mijailovic bekrefter på spørsmål fra Dagbladet at etterforskningen også skal komme til bunns i om politiet kan ha misforstått mannen og trodd han var en aktivist.

Intern granskning - Vi skal finne ut hvorfor politiet måtte skyte denne mannen, sier Mijailovic til Dagbladet.

Han sier at det er rutine at når serbisk politi havner i skarpe situasjoner blir det en egen granskning av situasjonen.

- Det blir en egen intern etterforskning av dette som gjennomføres av seksjonen for interne saker, sier han.

Ber Kripos etterforske - Det vi hører om hendelsen er stikk i strid med det serbisk politi sier gjennom mediene. Kripos bør reise ned og etterforske saken, sier et medlem av familien til NRK.

Serbisk politi har opplyst til lokale medier et opptrinn som førte til 38-åringen ble skutt og drept i sitt hjem startet like etter klokka 07 lørdag i sentrum av grensebyen Presevo der han bodde sammen med sin kone fra Makedona.

Mannen fra Hordaland skal ha angrepet en politimann med murstein, stjålet politimannens Kalasjnikov-rifle og skutt både mot politifolk i nærhet og mot en buss med grensesoldater på vei hjem fra vakt.

Presevo ligger på serbisk side av grensen mot Makedonia og nær grensen til Kosovo.

Spesialstyrke Nordmannen skal ha rømt tilbake til egen leilighet, der han skal ha blitt angrepet og drept av en grensepatrulje fra politiet. Kona ble sluppet fri etter avhør, mot at hun la igjen passet hos politiet.

- Både hun og mannen hadde lovlig opphold i Serbia. Søndag hadde det ikke meldt seg vitner til det som skjedde utendørs tidlig på morgenen, sier polititalsmann i delstatshovedstaden Vranje, Dragan Stamenkovic, til Bergens Tidende.

- Valgte ikke alltid beste vei Et medlem av familien i Hordaland, skriver til Bergens Tidende at 38-åringen ikke alltid har valgt den beste veien.

- Det vi alle vet, er at han er den personen han er, er en god og snill person, villig til å hjelpe med det han kan når han kunne, elsket friluftslivet, sin kone og sin familie, skriver talspersonen for familien.

Den siste tiden skal han ha reist mye rundt med kona i hennes hjemland Makedonia.

INTERN GRANSKNING. Politiet opllyser til politiet at det blir en intern granskning av skyteepisoden i går.
Foto: Titulli.com / NTB scanpix
INTERN GRANSKNING. Politiet opllyser til politiet at det blir en intern granskning av skyteepisoden i går. Foto: Titulli.com / NTB scanpix Vis mer