- Nordmannen stakk av fra regninga på 5000 kroner

Kjørte 299 kilometer med den norske passasjeren. Da han løp etter passasjeren ventet en parkeringsbot på bilen.

 OPPGITT:  Den svenske taxisjåføren Sabati Azar Heydar forteller til Dagbladet at han har hatt en av de tøffeste dagene bak rattet noen gang. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
OPPGITT: Den svenske taxisjåføren Sabati Azar Heydar forteller til Dagbladet at han har hatt en av de tøffeste dagene bak rattet noen gang. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han stakk ut av bilen da vi var ved Sofienberggaten i Oslo og løp av gårde. Han betalte ikke de 5000 kronene turen kostet. Jeg fulgte etter, men jeg mistet ham, sier den svenske taxisjåføren Sabati Azar Heydar, til Dagbladet.

Sabati sitter sliten, trøtt og oppgitt i den svenskregistrerte bilen sin utenfor hovedpolitihuset i hjertet av Oslo da Dagbladet møter ham. Mørket har senket seg, Heydar som har kjørt taxi i Sverige i over 15 år for Billigst Taxi, har hatt det han beskriver som «en av de tøffeste dagene i sitt liv».

Taxisjåførens dyreste bomtur noen gang begynte klokka 13.33 i dag.

- Jeg kjørte rundt i Gøteborg, så får jeg øye på en kar som strekker ut hånda. Han snakker norsk og lurer på om jeg kan kjøre ham til Oslo. Det er flere timer kjøring og vi blir enige om en fastpris på 5000 kroner. Deretter fikk jeg bankkortet som en garanti, og vi starter den lange turen, sier Sabati.

Fatter mistanke Det var da Heydar og passasjeren nærmet seg Sofienberg i Oslo problemene virkelig begynte for svensken.

- Like før vi var ved destinasjonsstedet trekker jeg kortet, men det viser bare at det ikke er noen dekning.

 MØRK DAG : Sabati sitter sliten, trøtt og oppgitt i den svenskregistrerte bilen sin utenfor hovedpolitihuset i hjertet av Oslo da Dagbladet møter ham. Mørket har senket seg, Heydar som har kjørt taxi i Sverige i over 15 år for Billigst Taxi, har hatt det han beskriver som «en av de tøffeste dagene i sitt liv». Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
MØRK DAG : Sabati sitter sliten, trøtt og oppgitt i den svenskregistrerte bilen sin utenfor hovedpolitihuset i hjertet av Oslo da Dagbladet møter ham. Mørket har senket seg, Heydar som har kjørt taxi i Sverige i over 15 år for Billigst Taxi, har hatt det han beskriver som «en av de tøffeste dagene i sitt liv». Foto: Marius Evensen / Dagbladet. Vis mer

Heydar fatter da raskt mistanke.

- Passasjeren forsøker å gå ut av bilen og forklarer at han skal hente penger. Jeg parkerer bilen og følger etter ham, deretter begynner han å løpe. Jeg er dårlig til bens og mister ham relativt raskt, sier han.

Parkeringsbot og bensinregning Uflaksen til Heydar stopper ikke der. I tillegg til å brukt flere hundre kroner i bensin på den lange turen, får Sabati et nytt sjokk da han sliten går tilbake til bilen etter den mislykkede jakten på passasjeren.

- Når jeg kommer tilbake til bilen for å ringe politiet, ser jeg at det ligger en bot på 700 kroner for feilparkering på panseret.

Han setter seg inn i bilen og puster ut, ringer politiet, men etter over en times leting sammen med politiet i Oslo var det fortsatt ingen spor etter taxi-passasjeren.

- Vi stoppet i Sofienberggaten sammen med sjåføren en stund og lette i den retningen mannen skal ha løpt, men fant ham ikke. Vi har oppfordret taxisjåføren om anmelde forholdet, noe han også har gjort, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Martin Todnem, til Dagbladet.

Lys i det fjerne
Taxisjåføren øyner likevel et lite håp om at han en dag i framtida kan få igjen pengene.

- Kunden la heldigvis igjen et bankkort, som jeg fortsatt har. Det bildet på kortet ligner veldig på passasjeren, så da har jeg litt å legge til i anmeldelsen, sier han.

 TAKSTAMETERET:  5000 kroner er fastprisen Billigst Taxi-sjåføren Sabati Azar Heydar tok fra Gøteborg til Oslo. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
TAKSTAMETERET: 5000 kroner er fastprisen Billigst Taxi-sjåføren Sabati Azar Heydar tok fra Gøteborg til Oslo. Foto: Marius Evensen / Dagbladet. Vis mer

Sjåføren beskriver passasjeren som norsk mann i 30-årene, omtrent 1.75 høy, mørkt hår og muskuløs. Han håper at alle som vet noe om dette kan tipse politiet i Oslo.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med personen på bankkortet som lå igjen i taxien, men han har ikke svart på henvendelsene til nå.

- Jeg får vel bare starte på den lange veien tilbake til Gøteborg. Denne dagen ble ikke akkurat som jeg hadde sett for meg.

 LANG TUR:  Turen fra Gøteborg til Oslo ble målt inn til 299 kilometer og skal ha tatt seks timer og tjue minutter. Da er også tiden det tok å jakte på passasjeren lagt til. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
LANG TUR: Turen fra Gøteborg til Oslo ble målt inn til 299 kilometer og skal ha tatt seks timer og tjue minutter. Da er også tiden det tok å jakte på passasjeren lagt til. Foto: Marius Evensen / Dagbladet. Vis mer