Nordmannen var innblandet i smugling

53 åringen som ble funnet død i en varebil i Snättringe utenfor Stockholm i går, var trolig innblandet i sigarettsmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter Stockholmpolitiets pressetalsmann Björn Philblad. Nordmannen ble drept av et skudd i halsen.

- Vi vet at 53-åringen hadde en varebil full av sigaretter, og at det for to uker siden var et innbrudd i varebilen. Tyvene tok da med seg et stort parti med sigaretter, sier Philblad.

Mannen hadde kjøpt sigarettpartiet i Øst-Europa. Innbruddet og sigarettsmuglingen knyttes opp mot det østeuropeiske mafia-miljøet i Stockholm.

Truet og redd

Samboeren til drapsofferet, en polsk kvinne, satt i går kveld i avhør hos politiet. Hun er også involvert i sigarettsmuglingen, men skal ikke ha noe med drapet å gjøre. Kvinnen føler seg truet og er redd. Hun befinner seg på en hemmelig adresse og får politibeskyttelse.

Oppgjør?

En politikilde sier til den svenske avisa Aftonbladet at den drepte nordmannen skal ha vært ivrig etter å få tak i dem som stjal de verdifulle sigarettene i bilen hans. Politiet jobber utifra teorien om at nordmannen klarte å oppspore dem som sto bak tyveriet onsdag kveld .

Ifølge Aftonbladet har det vært en stor økning i sigarettsmuglingen inn til Sverige, etter at den svenske regjeringen la på avgiftene for sigaretter. Omkring hver femte røyker skal ha kjøpt smuglersigaretter, og smuglingen organiseres av åtte til ti smuglerligaer. Sigarettene kjøpes i Øst-Europa og smugles enten direkte inn til Sverige eller via Estland.

Overdose

Tre mennesker ble fredag morgen funnet drept i Stockholm. I tillegg til den 53-årige nordmannen, ble en kvinne og en mann funnet døde på Södermalm i Stockholm. Politiet fryktet at de sto foran et dobbeltdrap, men undersøkelser har vist at de to døde av overdose. Den døde mannen ble funnet på Södra Latins skolegård, mens kvinnen lå på fortauet 200 meter unna.

(NTB/Aftonbladet)