VÅPEN GIKK AV PÅ KASTRUP: En 76 år gammel nordmann er siktet etter at et våpen gikk av da bagasjen hans skulle flyttes over i nytt fly. Foto: REUTERS/Bob Strong
VÅPEN GIKK AV PÅ KASTRUP: En 76 år gammel nordmann er siktet etter at et våpen gikk av da bagasjen hans skulle flyttes over i nytt fly. Foto: REUTERS/Bob StrongVis mer

Nordmanns gevær gikk av på Kastrup

Våpenet gikk av da en ansatt flyttet våpenkassen over på en bagasjevogn. Haglene traff den ansatte og flyets vinge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det usikrede geværet gikk av da flyet ble losset etter landing i København mandag ettermiddag i 19-tiden. Nordmannen hadde overgang til Gardermoen og våpenkassen skulle losses over i nytt fly.

Den 76 år gammel nordmann er bosatt i Florida. Han skal angivelig ikke ha visst at våpenet var ladd da det ble sjekket inn i USA.

- Den siktede nordmannen undrer seg over at det ikke ble oppdaget at våpenet var ladd da han sjekket inn i USA, sier Erik Rørbæk Petersen, som er politi på Kastrup til Dagbladet.

Framstilles for retten
Nordmannen framstilles for retten i København tirsdag.

- Det pågår avhør med krav om fengsling, men det foreligger ingen avgjørelse enda, forteller Petersen.

76-åringen er siktet for å ha satt andre liv i fare ved å ikke sikre geværet før avreise fra Florida. Han reiste via Chicago og Frankfurt før uhellet inntraff på Kastrup i Danmark.

Petersen forteller at siktelsen kan bli utvidet til at nordmannen har brakt flysikkerheten i fare.

Mindre personskader
Haglene gikk gjennom våpenkassen og opp i flyets vinge før de rikosjetterte og traff bagasjemedarbeideren.

Han ble truffet i låret og i overarmen, mens en kollega ble utsatt for øresus etter det kraftige smellet fra jaktvåpenet.

- Bagasjemedarbeideren fikk kun overfladiske skrammer, men det vil sannsynligvis komme et stort erstatningskrav for skaden på flyvingen, sier Petersen til Dagbladet.

- Mannen er selvfølgelig dypt ulykkelig og sier han ikke kan forstå hvordan det kunne være patroner i, sier etterforskningsleder James Keiwe ifølge NTB.
Ingen bevisst hensikt
- Han har erkjent forholdet, men tilføyde at han ikke hadde noen bevisst hensikt.

Nordmannen har fortalt av våpenet skulle brukes til jakt og han skal på forhånd ha sagt til flyselskapet at det ikke var ladd, slik reglene påkrever. 76-åringen skal være i lovlig besittelse av våpenet.