Nordmenn advares mot svenske veipirater

Veipiratene slår til igjen på E6 gjennom Sverige. Også norske turister advares nå mot piratene som slår til mot biler som er parkert langs motorveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vanligvis er det utenlandske turister som rammes. De er trøtte etter å ha kjørt lenge og sover dypt, sier Per-Arne Nilsson ved Västra Götaland politimyndighet til Aftonbladet.

I Sandsjöbacka, sør for Gøteborg, ble en turist fra Østerrike frastjålet reisekassa i begynnelsen av mai. Tyven knuste sidevinduet på bobilen og rappet lommeboka som lå på setet.

Sommerpirater

Ranerne har også slått til mot Spekeröd utenfor Stenungsung og en rasteplass i Halland denne sommeren. Men veipiratene har herjet i flere år. De slår til mot intetandende turister som føler seg trygge langs svenske veier.

- Det er det samme hver sommer. Det dreier seg om ganske mange tilfeller, og det ville forundre meg om nordmenn har unngått å bli rammet, sier Håkan Larsson, vakthavende offiser ved Uddevalla-politiet til Dagbladet.no.

Hold deg våken

Politiet må ta gjerningsmennene på fersk gjerning for å kunne pågripe dem. Derfor satser de nå på forebyggende arbeid.

- Rasteplasser er egentlig ikke overnattingssteder, sier Per-Arne Nilsson til Aftonbladet.

Men politiet har navngitte personer i kikkerten.

- Det er et titalls personer som holder på med dette. Vi vet nøyaktig hvem de er. Så fort vi ser dem ute følger vi med på hva de driver med, sier Nilsson.