Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn bak storsvindel

Økokrim har beslaglagt 50 millioner kroner i en svindelsak som kan vise seg å være den største i Norge på flere år. To nordmenn er siktet for å ha lurt pengene fra privatpersoner i Norge og USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De involverte 10-15 investorene var lovet en månedlig avkastning på 15 prosent - risikofritt. Den største enkeltinnsatsen var på to millioner. Investorene trodde pengene blant annet skulle plasseres i et gigantisk boligprosjekt til over én milliard kroner. Økokrim beskriver prosjektet som «et luftslott» og mener den lovede avkastningen var helt urealistisk.

Hvitvasking

Det var i juni at en norsk bank fattet mistanke, da 15 millioner skulle overføres fra en konto til en annen. Banken varslet Økokrim. - Vi gikk umiddelbart inn og kikket på omstendighetene, og stoppet overføringene i løpet av noen få timer, sier førsteadvokat Jørn Holme i Økokrim til Aftenposten. Verken han eller banken vil fortelle hva som gjorde at de fattet mistanke til transaksjonen, men mye tyder på at det er snakk om forsøk på unndragelse av skatt. Da politiet sjekket mottakerkontoen, fant de ytterligere 35 millioner kroner som de tok beslag i.

De to arresterte nordmennene er siktet for bedrageri, eventuelt underslag. Etterforskningen pågår ennå og det er usikkert når tiltale kan tas ut. Ytterligere to er mistenkt i saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media