Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn bak svensk prisrekord

Kjøpte kjempeeiendom for 15 millioner kroner. Solgte for 35 millioner.

Faksimile Finansavisen (Foto: Thomas Gillberg)
Faksimile Finansavisen (Foto: Thomas Gillberg) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) Da Mette og Petter Bostrøm-Hansen i 2007 solgte marinaen i Vollen med over 200 båtplasser og 3.500 kvadratmeter bygningsmasse for 80 millioner kroner, tok de med 15 av millionene over svenskegrensen og kjøpte kjempeeiendommen Kattklåvan 1 i idylliske Hamburgsund for 15 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Siden har de investert store beløp – anslagsvis 10-15 millioner kroner i oppgradering av eiendommen før de i fjor høst la eiendommen ut for salg for hele 45 millioner kroner. Den prisen oppnådde de ifølge avisen aldri, men rett før jul ble eiendommen solgt med en rabatt på 10 millioner.

Høyest i 2016

Salgsprisen på 35 millioner kroner var ifølge megler Leif Fourong uansett den høyeste prisen på et sommerhus i Sverige i fjor.

Kjøperen var Bohusläningen et «mystiskt bolag med adress i Taiwan». Selskapsnavnet er Carenode International Ltd og driver utleie og forvaltning av boliger i Sverige og i andre land.

Det er imidlertid ikke en hvilken somhelst eiendom som er solgt, skriver Finansavisen. Tomten er på hele 40 mål og boarealet er på totalt 254 kvadratmeter. I tillegg til tre boliger har eiendommen sjøbod, badstue, snekkerbod og lekestue – til sammen syv bygninger.

I tillegg kommer båtplass med båtheis samt utvendig boblebad. Til og med en del av et vann inngår på eiendommen slik at man har fiskerett i tillegg til å kunne hente både hummer, makrell og østers opp fra brygga.

Finansavisen lyktes ikke med å få kontakt med ekteparet tirsdag.

Fornøyd selger

Megler Leif Fourong hos Svensk Fastighetförmedling hevder selger er fornøyd med prisen til tross for den kraftige rabatten.

– Det er ikke noe vanlig marked for eiendommer i denne prisklassen. Eiendommene kan fort gå 10 millioner over eller under prisantydningen, sier Fourong til avisen.

Andre økonominyheter:

Tok rask gevinst på uferdig toppleilighet

Villa gikk hele 13 millioner over takst

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling