Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn ble svindlet for 9 millioner i Storbritannia

Sommeren er høysesong for kortsvindel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stadig flere nordmenn blir utsatt for kortsvindel og identitetstyveri.

Fra 2003 har beløpet som forsvinner fra nordmenns konti gjennom kortsvindel steget enormt, skriver VG i dag.

I 2007 ble nordmenn svindlet med kort for 141 millioner kroner, ifølge Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Svindlet for 9,2 millioner

Denne våren har rekordmange nordmenn blitt utsatt for kortsvindel i Storbritannia. Fra mars til juni forsvant i alt 9,2 millioner kroner fra kontoene til 500 nordmenn.

Siden april i år er minst 500 bankkort sperret og 30 500 delvis sperret. Men senest i slutten av forrige uke opplevde Nordea at ytterligere 20 kunder ble svindlet for totalt 300.000 kroner.

- Sommeren er høysesong for kortbruk og dermed høysesong for svindel, sier informasjonsdirektør Rune Sjøhelle i Nordea til VG.

Mener svindlerbande herjer

IKKE ALLTID TRYGT I UTLANDET: Minibanker i utlandet har ikke alltid anti-kopieringsutstyr. Sommeren er høysesong for kortsvindel, og i år har rekortmange blitt svindlet. Illustrasjonsfoto: TOM E. ØSTHUUS
IKKE ALLTID TRYGT I UTLANDET: Minibanker i utlandet har ikke alltid anti-kopieringsutstyr. Sommeren er høysesong for kortsvindel, og i år har rekortmange blitt svindlet. Illustrasjonsfoto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer

Han påpeker at ikke alle minibanker i utlandet har anti-kopieringsutstyr, og mener at flere norske korteiere vil oppleve å bli svindlet i Storbritannia framover.

Norske banker antar at det er den samme banden som hjovedsakelig herjer i Storbritannia, men ingen av bakmennene er tatt.

Også identitetstyveri blir stadig mer vanlig, og svindlerne er blitt proffere og bedre organiserte. Enkelte holder ofrene under oppsyn i flere måneder før svindelen.

image: Nordmenn ble svindlet for 9 millioner i Storbritannia

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!