Nordmenn blygest i Europa

Nordmenn er et sjenert folkeferd. Vi snakker ugjerne om sex og andre intime emner. Det er slått fast i en undersøkelse som nettopp er gjennomført i sju europeiske land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nesten ingen andre i Europa kvier seg mer enn oss for å snakke med legen om sex-problemer, depresjoner og andre leie plager, skriver Bergens Tidende.

  I en undersøkelse utført av Gallup International troner nordmenn på «sjenansestatistikken».

  Så lenge temaet er dårlig hørsel, svakt syn, hoste eller tørr hud går det greit, men når vi kommer inn på de mer intime sidene av livet melder vanskelighetene seg. Mer enn en av fire nordmenn synes det er vanskelig å snakke med legen om seksuelle problemer. 15 prosent av våre landsmenn synes også det er vanskelig å snakke om depresjoner.

Briter også blyge

Vi er imidlertid ikke det eneste sjenerte folkeferdet i Europa. Britene kommer like bak. Hele en av tre briter har vanskeligheter med å drøfte seksuelle problemer, og nesten like mange av dem kvier seg for å snakke om urinlekkasje.

  «Søta bror» derimot, er åpne i slike spørsmål. Bare en av ti av dem synes det er vanskelig å snakke om depresjoner eller urinlekkasjer, mens en av fem svensker har vansker med å diskutere seksuelle problemer.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer