Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn bor tettere

Det blir stadig kortere vei til naboen her til lands.

TETT I TETT:  Nordmenn klumper seg sammen i byene. - Bra for miljøet, sier forsker. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
TETT I TETT: Nordmenn klumper seg sammen i byene. - Bra for miljøet, sier forsker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir stadig kortere vei til naboen her til lands.

Den kraftige økningen i befolkningstettheten er bra for miljø og natur, mener forsker:


- Fra 2000 til 2009 var økningen i befolkningstettheten formidabel. Den steg fra 37,9 til 42,3 personer per hektar byareal i Oslo kommune, sier professor og seniorforsker Petter Næss ved Transportøkonomisk institutt (TØI) til Dagsavisen.


Han slår fast at denne utviklingen har redusert vekst i biltrafikken og dermed utslipp av klimagasser. Samtidig har man spart Marka og unngått boligbygging på dyrket jord.


Fortsatt er det mulig å bo tettere, mener Næss og viser til siste kommuneplan som legger opp til en tetthet på 48 personer for hver hektar.


Dessuten er det et poeng at det meste av fortettingen har skjedd på tidligere såkalte «grå» områder, der det har vært industri og havn, som Bjørvika, Filipstad og Nydalen.


Også i kommunene utenfor hovedstaden er det blitt tettere bebyggelse. Her har antall personer per hektar økt fra 28,7 til 30,7. Det betyr igjen at arealet som én person er «alene» om, er gått ned fra 348 til 326 kvadratmeter. I Oslo har hver innbygger 236 kvadratmeter til rådighet, mot 264 kvadratmeter i 2000.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling