<div><br></div><div>Thomas Wergeland arbeider med å slå seg opp i resirkuleringsbransjen i India.. Foto: Håkon Sæbø.</div>

Thomas Wergeland arbeider med å slå seg opp i resirkuleringsbransjen i India.. Foto: Håkon Sæbø.
Vis mer

Nordmenn bygger anlegg til 100 millioner i India

Den norske gründeren Thomas Wergeland satser stort i India. Med seg på laget har han Snøhetta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Thomas Wergeland var innkjøper i McDonald’s. Nå skal han bygge resirkuleringsanlegg til 100 millioner i India - tegnet av norske Snøhetta.

Det handler om penger

- Om det er ost eller stål på en linje spiller ingen rolle. Det handler om å tjene penger til slutt, sier gründer Thomas Wergeland til Finansavisen.

I 2015 startet han selskapet Ulticycle og i fjor bidro hans indiske svoger til å skaffe ham en lokal partner. Etter tidenes norske næringslivsskandale i India, som har kostet Telenor-aksjonærene 26 milliarder kroner, jakter Wergeland investorer som kan skyte inn 4,5 millioner kroner i egenkapital til prosjektet.

Ifølge Finansavisen skal pengene gå til kjøp av tomt i India samt til den første driftskapitalen.

- India har 1,8 millioner tonn av verdens 93,5 millioner tonn elektrisk avfall. I 2020 vil de ha 5,2 millioner tonn, og bare fem prosent håndteres av sertifiserte aktører. Resten gjøres med brann eller syre, sier Wergeland til Finansavisen.

Snøhetta: - Fantastisk

Totalt får anlegget en prislapp på 10,5 millioner dollar og skal stå ferdig om to år, men planen er å bygge flere. Hos Snøhetta bekreftes arbeidet med gjenvinningsprosjektet.

- Vi er engasjert i prosjektet for å være med på å utvikle det første industriområdet, sier arkitekt og prosjektleder Cecilia Landmark i Snøhetta til Finansavisen.

- Snøhetta er kjent for mer staselige byggverk. Hva gjør dere interessert i gjenvinningsanlegg?

- Dette er spennende og et fantastisk initiativ. Vi vil gjerne være med å bidra, og ser at vi kan gjøre det på en positive måte. Vi har mange prosjekter i ulike kategorier, og har også tegnet andre industrianlegg. Vi er opptatt og interessert i å skape gode arbeidsmiljøer, sier Landmark.

Andre økonominyheter:
Om dette slår til er det som å plukke penger på gaten
2019 kan være året hvor vi når toppen