Nordmenn dømt til fengsel i Litauen

For oppbevaring av et stort antall med reseptbelagte tabletter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tre menn fra Tromsø er i Litauen dømt til fire år og seks måneders fengsel for oppbevaring av et stort antall med reseptbelagte tabletter.

De tre ble pågrepet utenfor et kjøpesenter i Kaunus i Litauen sommeren 2012. Da hadde de tre nordmennene med seg 866 ulovlige piller. Siden da har de sittet i varetektsfengsel i Kaunus, men nå har dommen kommet, nøyaktig to år etter pågripelsen, skriver iTromsø.

- Vi er kjent med at det falt en dom i går, men venter fortsatt på en offisiell oversendelse av dommen til Norges ambassade i Litauen, sier pressekontakt Veslemøy Salvesen i Utenriksdepartementet.

Fra 1. juli trer en bilateral avtale mellom Norge og Litauen om soningsoverføring i kraft. Den vil effektivisere soningsoverføringen mellom landene.

Ifølge moren til en av de tre nordmennene ønsker de å bli ferdig med saken, og alle tre vil trolig søke om overføring til Norge.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer