Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn drar kortet stadig oftere

Bruken av betalingskort økte kraftig i Norge i oktober.

 Betaler med kort:  Bare i oktober brukte nordmenn betalingskort 124 millioner ganger.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Betaler med kort: Bare i oktober brukte nordmenn betalingskort 124 millioner ganger. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar): Tall fra Finans Norge og Nets viser at kortbruken i oktober økte med 7,2 prosent sammenlignet med oktober i fjor.

Det fremgår av en pressemelding mandag.

Omsetningsveksten for betalingskort var noe lavere, men fikk likevel en økning på 5 prosent.

Handler mest på fredager I oktober ble det gjennomført nesten 124 millioner kortkjøp, og omsetningen med betalingskortene var på 44,3 milliarder kroner. Fredag 18. oktober var trolig den mest hektiske dagen for handelsstanden. Bare denne dagen dro nordmenn betalingskort for mer enn 2,1 milliarder kroner.

Til sammenlikning ble det i september gjort om lag 119 millioner kortkjøp, med en omsetning på 42,2 milliarder kroner.

- Fredager ser ut til å ha befestet seg som ukas mest hektiske handelsdag. I oktober var det tre fredager hvor kortene ble benyttet mer enn 5 millioner ganger. Til sammenligning var det i tilsvarende måned i fjor kun én fredag med mer enn 5 millioner kortkjøp, sier informasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets i en kommentar.

BankAxept størst I oktober ble det handlet varer og tjenester for nesten 36 milliarder kroner med BankAxept-kort og disse kortene ble benyttet omtrent 112 millioner ganger. Også her var veksten solid, med en oppgang fra 34,2 milliarder kroner i september.

- Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept og til nå i år har vi handlet varer og tjenester for nesten 350 milliarder kroner med disse kortene. Hittil i år er det utført mer enn 1 milliarder kortkjøp med BankAxept kortene, sier kommunikasjonssjef i Finans Norge, Ann Håkonsen.

Flere nyheter Norske konsumpriser overrasker lite
Skandiabanken har det billigste kredittkortet
Krever bedre regler for gjeldsregister