Nordmenn dropper ny bil, båt, hytte og kjøleskap

Nordmenn har ikke hatt så liten tro på norsk økonomi siden 1991.

HAR IKKE TRO PÅ NORSK ØKONOMI: Forventningene til norsk økonomi har ikke vært så dyster siden 1991, viser Finans Norges forventningsbarometer.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
HAR IKKE TRO PÅ NORSK ØKONOMI: Forventningene til norsk økonomi har ikke vært så dyster siden 1991, viser Finans Norges forventningsbarometer. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ikke på 24 år har nordmenn hatt så liten tro på landets økonomi som nå. Et stort flertall frykter en negativ utvikling i norsk økonomi det neste året.

Det viser Finans Norges forventningsbarometer, som presenteres i dag, melder NTB.

Tiltroen til norsk økonomi har bare vært lavere i 1991, under bankkrisen.

- Deler av norsk industri opplever tøffe tider, og vi ser tegn på at arbeidsledigheten stiger i deler av landet. Dette får mye oppmerksomhet og påvirker stemningen og fremtidstroen blant folk, sier administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge, som er finansnæringens hovedorganisasjon i Norge.

Finans Norges barometer for tredje kvartal er basert på telefonintervjuer TNS Gallup har gjort med omtrent 1000 personer i tidsrommet 6.-12. august.

Mindre båt og hytte Administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge har studert tallene, og sier at mens vi har liten tro på landets økonomi har vi troen på vår egen privatøkonomi.

- Det vi ser av tallene er at forventningene til norsk økonomi faller veldig, mens vår egen økonomi anser vi som trygg. Det handler først og fremst om at folk flest har jobb og mange sitter med oppsparte midler, sier Kreutzer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.