- Nordmenn er et barbarisk og uintelligent folkeferd

Israelsk forfatter mener Norge er den mest antisemittiske nasjonen i Europa.

KRITISERES:Kristen Halvorsen får kritikk for å ha deltatt i et demonstrasjonstog for boikott av Israel. Foto: Scanpix
KRITISERES:Kristen Halvorsen får kritikk for å ha deltatt i et demonstrasjonstog for boikott av Israel. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det israelske statsviteren og forfatteren Manfred Gerstenfeld hevder Norge er den mest antisemittiske nasjonen i Europa.

I et intervju med TV 2 langer han ut mot den norske opinionen. Kritikken kommer i forbindelse med at Norge fra mars skal ta over formannskapet Task Force Holocaust, et verv akademikeren mener Norge aldri burde hatt.

- Norge har ært et foregangsfigur innen motstand mot Israel med klare tegn til antisemittisme, sier doktor Gerstenfeld til TV 2.

Han mener hovedproblemet for Norge et at det ikke finnes en opposisjon i Norge om kan si klart fra at dette er en skam for det norske samfunnet.

Den israelske statsviteren, som gjennom sine artikler og bøker går til motangrep mot jødehat, mener nordmenn er et barbarisk og uintelligent folkeferd, med en sykelig trang til å trosse verdensopinionen.

Spesielt sjokkerende finner han det at Norge har en finansminister som har deltatt i demonstrasjonstog mot krigen på Gaza.

- Det er antisemittisk pionervirksomhet, sier professoren til TV 2.

Han levner heller ikke norsk statsvitenskap mye ære.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer