Nordmenn er lykkeligst i verden

I Australia lever folk lengst. Lykkeprofessor: - Vi blir lett opphengt i alt som er feil.

LYKKELIGE I NORD:  Tre av fire nordmenn har flere positive enn negative opplevelser i løpet av en dag, viser den siste «lykkerapporten» fra OECD. Illustrasjonsfoto: Colourbox.
LYKKELIGE I NORD: Tre av fire nordmenn har flere positive enn negative opplevelser i løpet av en dag, viser den siste «lykkerapporten» fra OECD. Illustrasjonsfoto: Colourbox. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nordmenn er blant de aller lykkeligste i verden. Det viser OECD-rapporten Better Life Index, som ble presentert tirsdag.

OECD (the Organization for Economic Cooperation and Development) har sammenliknet data fra 36 ulike nasjoner basert på 11 ulike kriterier på en rekke felt - blant annet inntekt, helse, utdanning, miljø, boforhold og levekår - og funnet ut hvor innbyggerne har de beste levekårene.

Lykkefølelse Nordmenn er langt mer tilfredse med livet enn gjennomsnittet i OECD-landene.

På spørsmål om hvordan de vurderer livet på en skala fra 0-10, gir nordmenn en score på 7,6, høyere enn OECD-snittet på 6,7.

Danskene er imidlertid mer fornøyd enn oss. I nabolandet vårt gir befolkningen et score på 7,8, mens svenskene svarer 7,3.

Det er liten forskjell på lykkefølelsen hos menn og kvinner i OECD-landene, også i Norge ( 7,5 for menn og 7,6 for kvinner). Sosial status har mye å si for hvor fornøyde vi er med livet generelt, viser undersøkelsen.

OECD definerer også lykke som nærvær av positive opplevelser og følelser, samt fraværet av negative følelser og opplevelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer