Nordmenn er mer redd for innvandring enn klimaendringer

- Misforståelse, mener leder i Framtiden i våre hender.

KLIMAFLYKTNINGER: Bangladesh er ett av landene som blir hardest rammet av klimaendringer, og flere i landet blir tvunget til å flykte fra utsatte områder. Foto: NTB scanpix
KLIMAFLYKTNINGER: Bangladesh er ett av landene som blir hardest rammet av klimaendringer, og flere i landet blir tvunget til å flykte fra utsatte områder. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 19 av 40 av verdens land er klimaendringer innbyggernes største bekymring. I Norge er vi imidlertid mer redd for innvandring enn klimaendringer.

Det viser en sammenstilling av to undersøkelser gjengitt i Vårt Land i dag.

I en studie gjennomført av det anerkjente instituttet Pew Research har de spurt hvor bekymret mennesker er for en rekke internasjonale utfordringer.

Hver tredje nordmann har klimabekymringer 40 land er undersøkt, og i 19 av disse er altså globale klimaendringer sett på som den største bekymringen. Aller størst er frykten i Latin-Amerika, der 61 prosent av befolkningen sier de er veldig bekymret.

Norge er ikke med i undersøkelsen gjennomført av Pew Research, men Vårt Land har brukt TNS Gallups Klimabarometer 2015 som målestokk.

Den viser at bare hver tredje nordmann anser klimaendringer som en av sine tre største bekymringer. Klimaet er dermed på andreplass, mens innvandring topper hva nordmenn er mest bekymret for.

- Misforståelse Leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad, sier til Vårt Land at han tror nordmenns manglende bekymring skyldes en utbredt misforståelse om at­­ Norge ikke vil rammes av ­klimaendringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer