- Nordmenn er «tjukke i huet» og late

Linnéa Nodelijk (20) skreller bananer på Stabburets fabrikk. Hun er en av svenskene som tar «drittjobber» i Norge på grunn av den høye arbeidsledigheten i Sverige.

BANANSKRELLER: Linnéa Nodelijk har arbeid som bananskreller denne uka. Hun sier at hun aldri kunne hatt jobben over en lengre periode, men at hun trenger pengene for å betale husleia. Sist fredag ble hun og kollegaene tema i «Skavlan». Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
BANANSKRELLER: Linnéa Nodelijk har arbeid som bananskreller denne uka. Hun sier at hun aldri kunne hatt jobben over en lengre periode, men at hun trenger pengene for å betale husleia. Sist fredag ble hun og kollegaene tema i «Skavlan». Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I «Skavlan» forrige fredag fortalte den svenske gravejournalisten Janne Josefsson om «Uppdrag Gransknings» neste program, der de undersøker hvordan svenske ungdommer jobber og lever i Norge.

I Oslo er det nå titusenvis av svenske ungdommer som får hjulene i den norske hovedstaden til å gå rundt. Josefsson uttrykte forbauselse over hvilke jobber svenskene er villige til å ta.

- Ler av svenskene - (...) Men så skreller de altså bananer på fabrikken. Da vi filmet det, kvapp vi til, fortalte Josefsson til Fredrik Skavlan.

- Unnskyld, hvorfor skreller de bananer? spurte Skavlan.

- Dere har et pålegg i Norge, en skikkelig smørje (Banos , journ. anm.). Det ser ikke godt ut, ingen svensker ville ha spist det.

- Det sitter mange svensker på en fabrikk og skreller bananer?

- Dette får dere se på onsdag. Jeg spurte norske ungdommer om dette, og de bare lo av svenskene. De trodde ikke det var sant, de kunne aldri i livet tenke seg å gjøre det, sa Josefsson.

- Kan ikke bli verre Dagbladet møtte i går svenskene som gjør jobben «ingen» nordmenn vil gjøre, å skrelle bananer som skal brukes i pålegget Banos. I en fabrikkhall på Tveita i Oslo satt det seks svensker og skrelte bananer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer