Nordmenn etterlyste sexdrepte svensker

Det norske turistparet fattet mistanke da de fant svenskenes bagasje forlatt på stranda. Lengre bort lå det eldre ekteparet med avskårne halser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det grusomme drapet har rystet turistmiljøet på paradisøya Carriacou i Karibia. Lørdag ble svenskene Reine (60) og Margitta Lindwall (54) fra Linghem utenfor Linköping funnet drept i noen busker på en øde del av stranda utenfor hotellet.

Ifølge et lokalt sykehus, dreier det seg om et sexdrap.

- Flere detaljer hos kvinnen tyder på at dette er et sexdrap, sier lege Linwolle Fleary på Royal Princess Hospital.

I parets bagasje lå store pengesummer og smykker urørt. Kroppenes posisjon og klesfunn peker i retning av seksuelle motiver.

Nordmenn slo alarm

Svenskene forlot hotellet Green Roof Inn ved 11-tida lørdag formiddag. De dro ned på den kjente stranda Paradise Beach. Rett etter lunsj fant to norske turister fra samme hotell bagene til paret.

- Når de ikke fant bagenes eiere, ble de urolige, og tok kontakt med hotellet, som varslet oss, sier en lokal politimann til Aftonbladet.

- Vi arbeider med etterforskningen. Vi gir oss ikke før vi har tatt de mistenkte, sier det lokale politiet til Expressen.

- Har dere noen mistenkte?

- Det kan jeg dessverre ikke uttale meg om.

Ikke beryktet område

Den 60 år gamle mannen og den seks år yngre kvinnen var på rundreise på øya Grenada, med en avstikker til Carriacou. Sveriges utenriksdepartement bekrefter dødsfallene, men vil ellers ikke kommentere saken, skriver NTB.

Administrerende direktør Arne Rudler i selskapet Jambo Tours, som arrangerte reisen, er bestyrtet over drapene. Han sier at Grenada og Carriacou ikke betraktes som farlige reisemål, men at alle som ønsker å avbestille reiser dit, vil få pengene tilbake.

Ifølge Rudler har Jambo Tours' representanter aldri sett eller hørt noe som skulle tyde på høy kriminalitet på Carriacou. Derfor har reisende til øyene ikke fått noen spesielle råd eller advarsler, sier han.