Nordmenn evakuert etter brann på Kreta

Branner herjer på Kreta Tre brannmenn døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn ble evakuert da det brøt ut brann like ved et hotell på Kreta i dag.

Brannen startet på et jorde like ved Silver Beach Hotel i Gerani på Kreta og 58 nordmenn ble evakuert, skriver Aftenposten.no.

Utenriksdepartementet (UD) har ikke fått melding om at nordmenn er skadd i brannen.

- Vi avventer situasjonen og følger med på nyhetene for å vurdere om det er noe vi kan bidra med. Så langt ser det ut som reiseselskap og lokale myndigheter har kontroll på situasjonen. Vi har ikke fått beskjed om at det er nordmenn som er skadd eller har behov for assistanse fra oss, sier fungerende pressetalsmann i UD Frode Andersen til NTB.

Noen av rommene på hotellet ble skadd av røyken.

- Ingen blir husløse. Vi vet ennå ikke om det var nordmenn som bodde på de røykskadde rommene, men disse får uansett innkvartering på andre rom, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonsrådgiver i Star Tour, til Aftenposten.no.

Nordmennene er nå tilbake på hotellet.

Herjes av branner

TRE DØDE: En av de døde brannmennene bæres ned av hjelpemannskaper. Han og tre andre ble trolig innhentet av flammene i den sterke vinden. Foto: SCANPIX/EPA/STEFANOS RAPANIS
TRE DØDE: En av de døde brannmennene bæres ned av hjelpemannskaper. Han og tre andre ble trolig innhentet av flammene i den sterke vinden. Foto: SCANPIX/EPA/STEFANOS RAPANIS Vis mer

Tre greske brannmenn mistet livet og en ble alvorlig skadet i en skogbrann nord på øya.

Brannen hadde pågått i mange timer nær byen Rethymno og var tilsynelatende under kontroll, helt til brannmenn fant sine tre kolleger døde.

- Antakeligvis snudde vinden seg og flammene omringet dem, sier en brannmann til Reuters.

Den fjerde brannmannen ble brakt til sykehus med alvorlige brannskader.

Hellas er blitt herjet av en rekke skogbranner denne sommeren.

(NTB)