Nordmenn evakuert fra Florida-orkan

Star Tour har evakuert 250 norske turister, og rundt 150 norske ungdommer var hjemme fra Epcot-jobbene sine i dag på grunn av monsterorkanen Floyd. Nå er Floyd på vei mot South Carolina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 14.00 lokal tid i går ble Epcot-senteret i Orlando stengt fordi man fryktet orkanen Floyd.

- Det var litt skummelt. For første gang i historien ble Disney World stengt, og vi hørte mye om evakueringer, forteller Oslo-gutten Kristoffer Østvang (20) til Dagbladet :på nettet i kveld.

Nødproviant

Sammen med vennene sine kjøpte Kristoffer i går inn ekstra vann og mat i tilfelle de måtte holde seg innendørs i en lengre periode.

- Ute var det surt og dårlig vær, men orkanen har ikke herjet så ille som vi trodde på forhånd. Nå skal vi på jobb i morgen som vanlig, sier 20-åringen som jobber på den norske pavilljongen.

Valgte å bli

Mens folk i går ble oppfordret til å evakuere Miami, valgte en rekke mennesker å bli igjen. En av dem en den norske konsulatsekretæren Ingrid Nilsen, som har bodd i området i de siste 13 årene.

- Jeg var redd denne gangen, men valgte likevel å bli igjen. Jeg tok inn potteplantene fra balkongen mens det blåste på det verste, forteller Nilsen til Dagbladet :på nettet.

Hun mener at orkanen ikke har herjet så voldsomt som hun fryktet i Miami-regionen.

- Det ble ikke så ille som vi hadde trodd, men vi vet ikke hvordan det kommer til å bli i Charleston i South Carolina. Orkanen er på vei ditover nå, melder konsulatsekretæren.

Steikende sol

Faren for at orkanen Floyd treffer Miami, er over. Det er steikende sol, og eneste spor etter Floyd, er litt kraftig bris.

- Vi ble evakuert mandag klokka 18.00. Da vi dro, så vi at mange beboere spikret sponplater foran husvinduene, for å unngå at de ble knust av gjenstander under orkanen. I går morges så vi at orkanen hadde gått nordover, og vi dro tilbake. På kvelden ante vi orkansenteret nord-vest for oss. Det var fantastiske farger, sier generalkonsul Guro Katharina Vikør ved det norske konsulatet i Miami.

Turister evakuert

Star Tour har evakuert 250 norske turister. I tillegg rømmer en del norske næringsdrivende og norske studenter fra Floyd. Med ett unntak, er de norske flyelevene ved basen Com Air innkvartert i bomberom. Sistemann rakk det ikke før bomberommet var stappfullt, og fikk privat husly i en solid bolig.

ENORME KREFTER: Orkanen Floyd er ventet å treffe fastlandet i løpet av natta.