EKSPLOSJON:  Dette bildet er tatt av den nordlige delen av Gaza, etter et israelsk luftangrep søndag. Foto: REUTERS/Ammar Awad
EKSPLOSJON: Dette bildet er tatt av den nordlige delen av Gaza, etter et israelsk luftangrep søndag. Foto: REUTERS/Ammar AwadVis mer

Nordmenn får reise ut fra Gaza

Fraktes først til Jordan, og reiser videre derfra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Er du i området eller kjenner du noen som er der? Tips oss på 24 00 00 00, send SMS til 2400 eller e-post til 2400@db.no.

(Dagbladet): Om lag 800 utenlandske statsborgere skal i dag bli uttransportert fra Gaza. Det er også en rekke nordmenn som skal få forlate området i dag.

- Jeg vil ikke gå ut med noe eksakt tall, for det spørs hvor mange som klarer å komme seg til området. Men det dreier seg om noen dusin med nordmenn, sier ambassaderåd Stian Nordengen Christensen til Dagbladet.

Han venter nå ved grenseovergangen i Erez på at nordmennene skal ankomme. De skulle i utgangspunktet fraktes over grensen klokka 10.30 norsk tid.

- Men det er fortsatt mange som ikke har kommet til området. Det kommer til å ta lang tid til å få alle disse personene over grensa, sier Christensen.

De norske statsborgerne skal først til Jordan, og vil reise videre derfra.

Er det nordmenn som ikke vil bli transportert ut i dag?

- Det er flere nordmenn i Gaza, men de som reiser i dag er en stor gruppe som er registrert hos oss. Men det er også personer som ikke ønsker å forlate området av ulike årsaker, sier Christensen.

Fire israelske spesialsoldater ble i natt lettere såret i Gaza. Det skal være første gang landet har sendt bakkestyrker inn på Gazastripen denne uka.

Christensen sier det ikke er noen militær aktivitet ved grenseovergangen i Erez.

- Men det er veldig høy aktivitet her. Det er mange fra andre land som også skal reise ut i dag, sier han.