Nordmenn flest trives på jobben

Bare 4 prosent sier de trives dårlig.

TRIVES: Hele 61 prosent sier de trives svært godt på jobben, selv om mange også synes de har for mye å gjøre. Bare 4 prosent sier de trives dårlig. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
TRIVES: Hele 61 prosent sier de trives svært godt på jobben, selv om mange også synes de har for mye å gjøre. Bare 4 prosent sier de trives dårlig. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 61 prosent sier de trives svært godt på jobben, selv om mange også synes de har for mye å gjøre. Bare 4 prosent sier de trives dårlig.

På vegne av Næringslivets Hovedorganisasjon (NH) har Synovate spurt norske arbeidstakere hvordan de har det på jobb. Resultatet må sies å være gledelig lesing for arbeidsgiverne.

I tillegg til at 61 prosent trives svært godt, er det 35 prosent som trives godt.

- Det er ingen målbare forskjeller mellom kvinner og menn eller ulike aldersgrupper. Heller ikke bosted og utdanning ser ut til å spille særlig rolle, sier direktør Erik Dalen i Synovate til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire. Riktignok skiller de som har lederansvar seg litt ut: De trives enda bedre enn gjennomsnittet.

Selv om de fleste ser ut til å ha det ganske bra på jobben, synes halvparten det er blitt mer stressende de siste to-tre årene, og 40 prosent sier arbeidsoppgavene kan bli i meste laget.

Svein Oppegaard i NHO tror trivsel tross stort arbeidspress er et tegn på at folk har funnet sin plass i arbeidslivet.

- Når folk føler at de har kommet på rett hylle, vil de også trives bedre med høyt tempo, mener Oppegaard, som er direktør for arbeidslivspolitikk i NHO. Så føler da også 91 prosent at de får brukt kunnskapene og ferdighetene sine «i meget stor eller ganske stor grad».

- Det påvirker både motivasjonen og ytelsen positivt, inntil man eventuelt når det punktet da tempoet går ut over mestringen, sier Oppegaard. (NTB)