Nordmenn flykter fra skogbrann i Benidorm

Evakuert i siste liten. Flammene slikket om bilen, forteller norsk familie.

RØYK:  Tom Bjørnø og familien er nå i sikkerhet i Albir, 12-13 kilometer unna området der brannen herjer. Røyken henger likevel tungt over byen. Foto: Tom Bjørnø
RØYK: Tom Bjørnø og familien er nå i sikkerhet i Albir, 12-13 kilometer unna området der brannen herjer. Røyken henger likevel tungt over byen. Foto: Tom Bjørnø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En kraftig skogbrann rammer området la Nucia utenfor Benidorm i Spania, et område hvor det bor mange nordmenn.

Brannen har spredd seg i stor fart i uværet som rammer Spania.

- Mange hus og et stort skogområde står i brann. Det er en kraftig storm her, og vinden har orkansstyrke i kastene så flammene sprer seg utrolig raskt, forteller Tom Bjørnø som bor på La Nucia sammen med datteren Karoline Hoelstad og kona Marianne Hoelstad. Han forteller at mange hus er brent ned. Flere nordmenn skal være rammet. Flyktet - Politiet kjørte rundt med ropert og sirener og ba folk evakuere. Vi kom oss unna i siste liten. Da vi kjørt var flammene bare 50 meter fra huset vårt. På veien vekk var vi plutselig nesten midt oppi ilden, og flammene slikket rundt hjulene på bilen vår. Vi måtte snu, og ta en annen vei. Vi frykter for huset vårt, sier han.

Familien fikk med seg passene sine og hunden. Undulaten måtte de la være igjen.

- Den har nok ikke overlevd. Dattera mi er veldig lei seg for det, sier han. Uvær og vind opp til orkan styrke herjer store deler av Spania og Frankrike i dag. I Barcelona mistet tre barn livet da en idrettshall kollapset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer