Nordmenn flykter fra skogbrann i Benidorm

Evakuert i siste liten. Flammene slikket om bilen, forteller norsk familie.

RØYK:  Tom Bjørnø og familien er nå i sikkerhet i Albir, 12-13 kilometer unna området der brannen herjer. Røyken henger likevel tungt over byen. Foto: Tom Bjørnø
RØYK: Tom Bjørnø og familien er nå i sikkerhet i Albir, 12-13 kilometer unna området der brannen herjer. Røyken henger likevel tungt over byen. Foto: Tom Bjørnø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En kraftig skogbrann rammer området la Nucia utenfor Benidorm i Spania, et område hvor det bor mange nordmenn.

Brannen har spredd seg i stor fart i uværet som rammer Spania.

- Mange hus og et stort skogområde står i brann. Det er en kraftig storm her, og vinden har orkansstyrke i kastene så flammene sprer seg utrolig raskt, forteller Tom Bjørnø som bor på La Nucia sammen med datteren Karoline Hoelstad og kona Marianne Hoelstad.

Han forteller at mange hus er brent ned. Flere nordmenn skal være rammet.

Flyktet
- Politiet kjørte rundt med ropert og sirener og ba folk evakuere. Vi kom oss unna i siste liten. Da vi kjørt var flammene bare 50 meter fra huset vårt. På veien vekk var vi plutselig nesten midt oppi ilden, og flammene slikket rundt hjulene på bilen vår. Vi måtte snu, og ta en annen vei. Vi frykter for huset vårt, sier han.

Familien fikk med seg passene sine og hunden. Undulaten måtte de la være igjen.

- Den har nok ikke overlevd. Dattera mi er veldig lei seg for det, sier han.

Uvær og vind opp til orkan styrke herjer store deler av Spania og Frankrike i dag. I Barcelona mistet tre barn livet da en idrettshall kollapset.

Tørt
Tom Bjørnø forteller at han så når brannen startet i morges.

- Det startet med litt røyk som jeg bare kunne se i det fjerne. I løpet av bare to timer var det spredd seg mange kilometer, og det var brann over alt. Det er veldig tørt her nede, forklarer han.

Familien er nå i sikkerhet i Albir, 12-13 kilometer unna skogbrannen, men ikke alle er så heldige.

- Ikke alle har kommet seg unna, men nå er det for seint og evakuere. Datteren min går på en internasjonal skole her nede og har snakket med venner som er stengt inne av brannen, og bare må gjemme seg i kjellerne, forteller han.

Vinden gjør at skogbrannen sprer seg raskt i det knusktørre terrenget. Brannmannskapene har en særdeles vanskelig jobb. På grunn av den kraftige vinden har de ikke kunne bruke helikopter i slukkingen, skriver Spaniaavisen.

I SIKKERHET:  Karoline og Marianne Hoelstad samt kongepuddelen Pavarotti måtte flykte fra skogbrannen i La Nucia. Foto: Tom Bjørnø
I SIKKERHET: Karoline og Marianne Hoelstad samt kongepuddelen Pavarotti måtte flykte fra skogbrannen i La Nucia. Foto: Tom Bjørnø Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer