Nordmenn forbruker dobbelt så mye som våre europeiske naboer

Det kommer frem i rapporten «Miljøstatus i Europa» som ble sluppet i dag.

VERSTINGER: I dag ble rapporten om status qou for miljøet i Europa sluppet i Brussel. Rapporten viser at Europa er på god vei til å bli miljøvennlig, men at det fremdeles er utfordringer. Blant annet øker ressursforbruket, og nordmenn er på versting-toppen. Foto: Heiko Junge / Scanpix
VERSTINGER: I dag ble rapporten om status qou for miljøet i Europa sluppet i Brussel. Rapporten viser at Europa er på god vei til å bli miljøvennlig, men at det fremdeles er utfordringer. Blant annet øker ressursforbruket, og nordmenn er på versting-toppen. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nordmenn er blant verstingene i Europa hva gjelder forbruk. Det viser rapporten «Miljøstatus i Europa» som ble sluppet i EU-parlamentet i Brussel i dag.  

Ifølge rapporten har Norge har den tredje høyeste materielle ressursbruken i Europa. 

Globalt viser det seg at Norge forbruker mer enn store land som USA, Australia, Canada og Japan.  

Rapporten viser også at det europeiske forbruket stadig øker: Fra 2000 til 2007 økte Europas ressursbruk med 7,9 prosent.  

En gjennomsnittlig europeer forbruker i dag fire ganger så mye ressurser som en afrikaner og tre ganger så mye som en asiat. 

Vi i Norge forbruker enda mer enn dette igjen, siden vi bruker mer enn dobbelt så mange ressurser sammenlignet med europeisk gjennomsnitt.

 I 2007 brukte hver nordmann 37 tonn med ressurser. Gjennomsnittet for EUs 27 medlemsland samme år var 16,5 tonn per person.  

- Årsaken er utvikling Men selv om tallene tilsynelatende taler for seg, så er noe av forklaringen på hvorfor Norge er blant de dårligste i Europa-klassen,at vi er et rikt og høyt utvikla land:  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer