Nordmenn frikjent i Brasil

Flere nordmenn ble i går kveld frikjent i Brasil, etter at de i snart åtte år har vært anklaget for grov organisert kriminalitet.

FRIKJENT:  Geir Pettersborg har i snart åtte år vært anklaget for grov organisert kriminalitet i Brasil. Nå er han frikjent. 
Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet
FRIKJENT: Geir Pettersborg har i snart åtte år vært anklaget for grov organisert kriminalitet i Brasil. Nå er han frikjent. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rettsfarsen i Natal, hvor flere nordmenn har blitt anklaget og dømt for grov, organisert kriminalitet, kan endelig gå mot en lykkelig slutt for nordmennene.

Føderalt politi i Brasil, assistert av norsk politi, slo til den 8. og 9. mai 2007, og pågrep og siktet en rekke nordmenn i Natal for grov organisert kriminalitet, korrupsjon, hvitvasking, ulovlig utførsel av penger og dokumentforfalskning.

Frikjent Norske forretningsmenn ble anklaget for blant annet å ha samarbeidet tett med den kriminelle innvandrergjengen B-gjengen i Oslo, og for å drive utstrakt kriminalitet i ferieparadiset Natal, provinshovedstaden i den brasilianske delstaten Rio Grande do Norte.

Sent i går kveld, norsk tid, ble det klart at to nordmenn, en brasiliansk kvinne og to brasilianere som var anklaget for å ha jobbet sammen med nordmennene, er frikjent i tingretten i Natal.

Den føderale dommeren, Mário Azevedo Jambo, fastslår i dommen at de tiltalte er uskyldig i de alvorlige anklagene som har vært rettet mot dem.

Dagbladet har forgjeves søkt nordmannen Geir Pettersborg, som først ble dømt til ti års fengsel, for deretter å få dommen opphevet, og som nå altså er frikjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer