Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn fryktes druknet

Tre nordmenn på båttur ved den svenske vestkysten forsvant lørdag kveld. En gummijolle som trolig tilhørte de tre er funnet tom, og det er dårlig vær i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norsk motorbåt med tre personer om bord forsvant lørdag kveld utenfor vestkysten av Sverige. En gummijolle som trolig stammer fra den norske båten ble funnet tom.

En av de tre om bord i båten ringte litt etter klokken halv ni lørdag kveld den svenske sjøredningstjenestens sentralbord. Han fortalte at båten hadde grunnstøtt ved Hätten vest for Härmanö på vestsiden av øya Orust, rett utenfor Uddevalla.

Mannen som ringte, fortalte at det var tre personer om bord og at båten tok inn vann. Været i området ble stadig verre, og en time etter telefonsamtalen mistet svenskene kontakt med båten, meldte nyhetsbyrået TT.

En redningsskøyte, et kystvaktfartøy og en losbåt ble dirigert mot området der den norske båten kunne ha havarert. Et helikopter ble også sendt opp for å delta i letingen etter den mulige havaristen.

Ved 22.30-tiden ble det funnet en tom gummibåt med påhengsmotor. Været i området ble stadig verre, og på sambandssentralen i Kungshamn utenfor Göteborg ble det målt vindhastigheter på 20 til 22 meter per sekund, med opp til 27 sekundmeter i kastene.

(NTB-TT)

Hele Norges coronakart