Nordmenn fryktet for livet i flydrama på Gran Canaria

- Både passasjerer og flypersonale gråt.

- BRANT I MOTOREN: En Airbus A320-fly (til høyre) fra Iberworld fra Gran Canaria til Oslo, måtte nødlande etter tekniske problemer. Foto: Heidi Rendalen
- BRANT I MOTOREN: En Airbus A320-fly (til høyre) fra Iberworld fra Gran Canaria til Oslo, måtte nødlande etter tekniske problemer. Foto: Heidi RendalenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Et Iberworld-fly på vei fra Gran Canaria til Oslo måtte nødlande like etter avgang i nitiden i dag. 180 personer, de fleste nordmenn, befant seg om bord Airbus A320-maskinen chartret av Ving.

En rekke av passasjerene sier til Dagbladet at de hørte en rekke smell og det som kan ha vært brann i en motor.

- Etter avgang fikk piloten en indikasjon på teknisk feil og valgte da å fly tilbake, sier Christian Grønli, salgsdirektør i Ving, til Dagbladet.

Karen Martel i den spanske luftfartsmyndigheten AENA benekter imidlertid overfor AP at det brant i noen av motorene.

• Var du om bord? Tips oss på sms/mms +47 402 86 453, epost 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

- Folk ropte det var brann
Passasjer Christian Hilsen (35) sier til Dagbladet at situasjonen var svært dramatisk da flyet tok av fra Las Palmas på Gran Canaria.

- Det var helt forferdelig. Folk hylte og skrek; både passasjerer og flypersonale gråt. Turen gikk fra paradis til helvete, sier Hilsen.

Sandefjordingen sier det var en form for elektriske problemer på flyet før avgang. Like etter at maskinen tok av ble de rystet av en serie smell.

- Motorene begynte å smelle, og folk begynte å rope at det var brann. Flyet fortsatte et stykke over Atlanteren, før det snudde og landet 20 minutter senere, sier Hilsen.

Opplysningene om smell fra motorene blir bekreftet fra flere passasjerer Dagbladet har snakket med.

- Det var helt jævlig. Jeg var sikker på at vi var ferdig. Vi hørte en masse smell, og jeg så at det lyste opp, sier Heidi Rendalen (27) fra Hamar, som satt ved vingen.

- Trodde vi krasjet
Randi Nordskog fra Telemark, som reiste med tre barnebarn, datter og mann, sier til Dagbladet at hun trodde det ville gå galt.

- Jeg var sikker på at vi måtte lande i havet eller ville krasje, sier Nordskog, som også hørte smell fra motorene.

- Mannen min satt ved vinduet og så at det gnistra og kom ut flammer. 

- Uproblematisk
Salgsdirektør Christian Grønli i Ving kan heller ikke si noe om motorene ble rammet av brann.

- Vi har fått informasjon om at selve landingen gikk uproblematisk. Nå venter vi på en fullstendig rapport, sier Grønli.

Grønli opplyser at de ikke har full oversikt over årsaken til returneringen.

- Vi må finne ut om dette var en instrumentfeil eller en vanlig feil. Så må vi etter hvert se om vi må sette inn et erstatningsfly, sier salgsdirektøren.

Ikke fått informasjon
Ingen av passasjerene har så langt fått utdypende informasjon om nøyaktig hva som skjedde.

- Vi har fått beskjed om å avvente her på flyplassen. Det har ikke kommet noe kriseteam. De vil ikke fortelle oss hva som har skjedd, sier Hilsen.

- Vi vet ingenting. Heller ikke om det blir satt opp et nytt fly eller om vi kommer oss hjem i dag, sier Randi Nordskog.

Airbus A320 er et tomotors fly beregnet på korte til mellomlange strekninger. Avhengig av konfigurasjon og variant tar flytypen mellom 100 og 220 passasjerer.

- INGEN INFORMASJON: De 180 passasjerene har fått beskjed om å avvente i flyplassterminalen. Foto: Christian Hilsen
- INGEN INFORMASJON: De 180 passasjerene har fått beskjed om å avvente i flyplassterminalen. Foto: Christian Hilsen Vis mer