Nordmenn gir lommerusk til Burma

Laber giverglede etter katastrofen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Selv om syklonen i Burma forårsaket en av de største naturkatastrofene i nyere tid, tviholder nordmenn på lommeboka og gir bare smuler til de trengende.

Dødstallet etter syklonen har nådd 135 000 mennesker. Hjelpeorganisasjonene i Norge har i tre uker samlet inn penger, men de må nå innse at givergleden er heller laber. Hittil er kassabeholdningen på usle 6,5 millioner kroner, skriver Aftenposten.

Til sammenligning ga nordmenn 450 millioner kroner den første tiden etter tsunamikatastrofen i Sørøst-Asia, der 84 nordmenn døde. Jordskjelvet i Pakistan gjorde at vi ga 63 millioner kroner til de trengende.

- Det er for ille at det skal være et slags lotteri som avgjør hvilke katastrofer som gir en effekt, sier Nupi-forsker Jan Egeland, som har lang erfaring med innsamlingsaksjoner fra sin tid i Røde Kors og som FNs nødhjelpskoordinator.

Hjelpeorganisasjonene mener både militærjuntaen i Burma og norske avisredaktører har skylden for at vi gir så lite til Burma.

- Mange folk tror at ingenting kommer gjennom. Vi har en utfordring i å fortelle at vi faktisk sender to fly med nødhjelp hvert eneste døgn, sier generalsekretær Trygve G. Nordby i Norges Røde Kors.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer